Artikel top billede

Googles nye plan: Dit password skal dræbes

Glæd dig: I fremtiden skal du ikke længere huske komplicerede passwords.

Som internet-brugere kan vi ikke længere føle os sikre på, at et password kan beskytte vores private oplysninger. 

Derfor arbejder Google i øjeblikket på en række forskellige løsninger, der i fremtiden kan erstatte det traditionelle password.

Ifølge det amerikanske teknologi-magasin Wired består en af disse løsninger af en finger-ring, som du blot stryger over din computer, når du eksempelvis skal have adgang til din mail.

Men Google overvejer dog også andre muligheder. Blandt andet et lille kort, der skal sættes ind i en usb-kortlæser.

Kun godkende én enhed

Googles overordnede ambition er, at du i fremtiden kun skal godkende en enkelt enhed, eksempelvis et kort, en fingerring eller din mobiltelefon, og når du har gjort det, kan du bruge enheden til at låse dine andre tjenester op med. 

Det skal nærmest fungere som en slags bilnøgle. Ikke blot til dine Google-tjenester, men alle dine digitale tjenester på nettet. 

"Fremtiden bliver måske ikke helt password-fri, men den bliver i det mindste fri for de meget komplekse passwords, der er svære at huske," siger Eric Grosse, vicepresident for Googles sikkerheds-afdeling, ifølge Wired.

Han mener, at vi fremover kun i sjældne tilfælde vil have brug for de såkaldt stærke passwords. Eksempelvis når vi skal ændre de helt grundlæggende ting i vores konti.

"Sammen med mange andre i vores industri, føler vi, at passwords og simple tokens som eksempelvis cookies ikke længere er tilstrækkelige til at holde vores brugere sikre," skriver Eric Grosse sammen med sin kollega Mayank Upadhyay i en ny sikkerhedsrapport

Stribe af password-læk

Og i denne tid er det måske mere relevant end nogensinde før, efter at vi gennem det seneste år har oplevet en hel stribe sager, hvor internetbrugere har fået kompromitteret deres passwords. 

Hele 6,5 millioner LinkedIn-brugere oplevede sidste år at få lækket deres passwords ligesom, at det også tiltrak sig stor opmærksomhed da Wired-journalisten Matt Honan blev udsat for et målrettet og spektakulært hackerangreb.

Men også herhjemme oplevede brugerne på sexdating-tjenesten Sex.dk, at deres passwords blev lækket. Et datalæk, der var så personfølsomt, at vi her på ComON kunne identificere en række af brugerne.

Læs også:
Sådan gør du dit online-liv irriterende sikkert

Hacker deler opskriften: Sådan stjal jeg sexbilleder fra Hollywood

Sådan husker du alle de møg-komplicerede passwords
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.