Artikel top billede

Skynd dig: Snart bliver det meget dyrere at opgradere til Windows 8

Fra den 1. februar kommer det til at koste næsten ti gange mere at opgradere til Windows 8 Pro.

Tidligere i denne måned kunne Microsoft fortælle at der er solgt 60 millioner Windows 8 licenser siden lanceringen i oktober sidste år. Det hjælper på salget at Microsoft kører et særligt opgraderingstilbud, hvor man kan downloade Windows 8 Pro-opgraderingen for 229 kroner. Den kan også købes på dvd for 449 kroner.

Dette opgraderingstilbud, der gælder for private og små virksomheder der skal opgradere op til fem enheder, slutter den 31. januar. Fra denne dato er det altså slut med at købe de billige opgraderinger og det bliver pludselig meget dyrere at skifte til Windows 8.

Ifølge Microsofts egen prisoversigt stiger den europæiske pris for Windows 8 Pro fra 29,99 euro til 279,99 euro fra den 1. februar. Det må forventes at den danske pris lander på omkring 2.100 kroner. Det er altså næsten ti gange mere end den pris, som man skal betale i øjeblikket.

Den store prisforskel skyldes at Microsoft ikke længere tilbyder Windows 8 Pro som ESD-version (Electronic Software Distribution) efter den 1. februar. Det er kun muligt at købe en dvd-version af Windows 8 Pro i butikkerne, som altså koster omkring 2.100 kr. Den billige dvd til 449 kr. må ikke sælges efter den 31. januar.

Hvis man kan nøjes med det almindelige Windows 8, så kan man købe en download- eller dvd-version til 119 euro eller omkring 900 kroner efter den 31. januar.

Men så mister man en række af funktionerne i Windows 8 Pro, herunder BitLocker-kryptering og muligheden for at købe en udvidelse med Windows Media Center. Det fungerer nemlig kun med Pro-udgaven.

Den 31. januar slutter også det særlige tilbud, som betyder at kunder der køber en computer med Windows 7 frem til denne dato kan opgradere billigt til Windows 8.

Windows 8 Pro-opgraderingen kan både installeres på maskiner med Windows XP, Vista og Windows 7.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.