Artikel top billede

Nyt startup satser på at koble fjernsyn og smartphone sammen

Ny app finder selv ud af, hvad du ser på fjernsynet, og sørger for at du kan chatte med andre om programmet eller få leveret tilbud på den mobile enhed.

De fleste af os har gang i flere skærme samtidig. Det er efterhånden helt almindeligt at se fjernsyn mens man surfer med sin tablet-pc eller bruger en app på sin smartphone. Det bekræftede Google sidste år i en rapport om det digitale medieforbrug. Det skaber også nye muligheder for dem, der forstår at udnytte samspillet mellem de forskellige platforme.

Nu satser et nystartet firma på at erobre det, som man kaldet for "Second Screen" - altså den anden skærm, der supplerer det store fjernsyn. Firmaet Wywy i München gik i luften i december med sin nye app, som selv finder frem til hvad brugeren ser på fjernsynet og gør det muligt at kommunikere med andre brugere, der ser det samme.

I øjeblikket har Wywy kun en app til iPhone, men en version til Android skulle være på vej.

Foruden muligheden for at chatte om det aktuelle tv-program kan man også se, hvilke tv-programmer vennerne har set og anbefalet - selvfølgelig kun hvis de bruger den samme software.

En tysk iværksætter-portal har kåret selskabet som årets startup for 2012 og mener at der kan være tale om et potentielt milliard-marked. De traditionelle tv-reklamer vil blive afløst af "Second Screen" reklamer i de kommende år.

Mens man ser en tv-udsendelse kan man f.eks. få vist reklamer for tøj eller andre ting fra programmet på sin smartphone eller tablet-pc. Her er der så mulighed for at bestille produkterne med det samme online.

Wywy-stifter Andreas Schoeter siger til det tyske Wall Street Journal, at man vil tilbyde bonuspoint eller rabatkuponer til tv-seerne for at få dem til at "tjekke ind" på deres mobile enhed.

Det kræver ikke nødvendigvis et samarbejde med den enkelte tv-station - softwaren er selv i stand til at genkende, når f.eks. et bestemt produkt dukker op i en udsendelse.

I øjeblikket kan man få en gratis pizza, hvis man "tjekker ind" i 10-15 forskellige tv-udsendelser og dermed altså sender informationer om sit tv-forbrug til firmaet. For at tjekke ind er det kun nødvendigt at holde telefonen i et par sekunder foran fjernsynet.

Der er mange andre muligheder i systemet. Det kunne bruges til at lave seer-afstemninger i talentshows eller et politisk barometer i et debatprogram, hvor brugerne dermed kan få indflydelse på udsendelsen.

Trylleordet for Wywy hedder Automated Content Recognition og det er en teknologi, der er udviklet af det israelske firma Idioma. Det skulle nu fungere så godt, at applikationen kan registrere i realtid hvilken kanal man har stillet ind på.

Indtil videre har Wywy begrænset sig til det tyske marked, men "Second Screen" app'en skal lanceres internationalt inden længe.

Den næste version skulle også være i stand til at genkende tv-reklamer, så man f.eks. kan få vist et tilbud om at prøvekøre en bil eller bestille barberblade på sin mobil samtidig med, at den pågældende reklame ruller hen over skærmen.

ComON har tidligere skrevet om et andet startup, GetGlue, hvor brugerne også kan tjekke ind for at fortælle, hvad de ser på tv. Her bliver brugerne også belønnet med små præmier, som virtuelle badges og muligheden for at deltage i konkurrencer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.