Artikel top billede

Nyt startup satser på at koble fjernsyn og smartphone sammen

Ny app finder selv ud af, hvad du ser på fjernsynet, og sørger for at du kan chatte med andre om programmet eller få leveret tilbud på den mobile enhed.

De fleste af os har gang i flere skærme samtidig. Det er efterhånden helt almindeligt at se fjernsyn mens man surfer med sin tablet-pc eller bruger en app på sin smartphone. Det bekræftede Google sidste år i en rapport om det digitale medieforbrug. Det skaber også nye muligheder for dem, der forstår at udnytte samspillet mellem de forskellige platforme.

Nu satser et nystartet firma på at erobre det, som man kaldet for "Second Screen" - altså den anden skærm, der supplerer det store fjernsyn. Firmaet Wywy i München gik i luften i december med sin nye app, som selv finder frem til hvad brugeren ser på fjernsynet og gør det muligt at kommunikere med andre brugere, der ser det samme.

I øjeblikket har Wywy kun en app til iPhone, men en version til Android skulle være på vej.

Foruden muligheden for at chatte om det aktuelle tv-program kan man også se, hvilke tv-programmer vennerne har set og anbefalet - selvfølgelig kun hvis de bruger den samme software.

En tysk iværksætter-portal har kåret selskabet som årets startup for 2012 og mener at der kan være tale om et potentielt milliard-marked. De traditionelle tv-reklamer vil blive afløst af "Second Screen" reklamer i de kommende år.

Mens man ser en tv-udsendelse kan man f.eks. få vist reklamer for tøj eller andre ting fra programmet på sin smartphone eller tablet-pc. Her er der så mulighed for at bestille produkterne med det samme online.

Wywy-stifter Andreas Schoeter siger til det tyske Wall Street Journal, at man vil tilbyde bonuspoint eller rabatkuponer til tv-seerne for at få dem til at "tjekke ind" på deres mobile enhed.

Det kræver ikke nødvendigvis et samarbejde med den enkelte tv-station - softwaren er selv i stand til at genkende, når f.eks. et bestemt produkt dukker op i en udsendelse.

I øjeblikket kan man få en gratis pizza, hvis man "tjekker ind" i 10-15 forskellige tv-udsendelser og dermed altså sender informationer om sit tv-forbrug til firmaet. For at tjekke ind er det kun nødvendigt at holde telefonen i et par sekunder foran fjernsynet.

Der er mange andre muligheder i systemet. Det kunne bruges til at lave seer-afstemninger i talentshows eller et politisk barometer i et debatprogram, hvor brugerne dermed kan få indflydelse på udsendelsen.

Trylleordet for Wywy hedder Automated Content Recognition og det er en teknologi, der er udviklet af det israelske firma Idioma. Det skulle nu fungere så godt, at applikationen kan registrere i realtid hvilken kanal man har stillet ind på.

Indtil videre har Wywy begrænset sig til det tyske marked, men "Second Screen" app'en skal lanceres internationalt inden længe.

Den næste version skulle også være i stand til at genkende tv-reklamer, så man f.eks. kan få vist et tilbud om at prøvekøre en bil eller bestille barberblade på sin mobil samtidig med, at den pågældende reklame ruller hen over skærmen.

ComON har tidligere skrevet om et andet startup, GetGlue, hvor brugerne også kan tjekke ind for at fortælle, hvad de ser på tv. Her bliver brugerne også belønnet med små præmier, som virtuelle badges og muligheden for at deltage i konkurrencer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital