Artikel top billede

Bliver BlackBerry 10 det nye Android?

Den nye BlackBerry 10 platform bliver måske tilgængelig på smartphones fra andre producenter.

Den 30. januar bliver BlackBerry 10 platformen fra canadiske Research In Motion (RIM) officielt lanceret. Samtidig kommer de to første smartphones fra RIM med BlackBerry 10. I et interview med den tyske avis Die Welt siger RIM's topchef, tyske Thorsten Heins, at det kan komme på tale at licensere BlackBerry 10 til andre producenter af smartphones.

"Inden man kan licensere softwaren, skal man vise, at platformen også har et stort potentiale. Først skal vi leve op til vores løfte. Når vi har leveret dette bevis, så er en licensering også mulig," siger Thorsten Heins.

Han understreger, at der stadig er 80 millioner BlackBerry-brugere, og selv om antallet af brugere er faldende, tror RIM alligevel, at der er en stor fremtid for platformen.

"Vi har taget os tid til at bygge en platform, der er fremtidssikret for de næste ti år. Det handler ikke kun om smartphones, men også om anvendelse i eksempelvis biler, som fremover i stigende grad vil være netopkoblede. Vi ser mange nye vækstområder for BlackBerry 10," siger han.

Lanceringen af BlackBerry 10 er vind eller forsvind for RIM, hvor omsætningen næsten er halveret.

Kontante præmier for apps

Thorsten Heins erkender, at der er tale om et helt afgørende øjeblik for selskabet. Derfor har man også gjort alt for at skaffe apps til platformen.

Et af de store problemer for platformen er det forholdsvis begrænsede antal applikationer i forhold til iOS og Android.

Ifølge de seneste tal er der modtaget 19.000 nye applikationer til BlackBerry 10 i de seneste uger, og det skyldes blandt andet, at selskabet lokker med pengepræmier til udviklere og gratis telefoner. Det samlede antal applikationer i BlackBerry World er omkring 100.000.

Der er også et udviklerprogram, hvor RIM garanterer udvikleren en indtægt på mindst 10.000 dollar i det første år, skriver digi.no. Flere af de oprindelige deadlines for at deltage i udvikler-programmet er nu forlænget.

Men Thorsten Heins understreger samtidig i interviewet, at det er applikationernes kvalitet og ikke kvantitet, der er afgørende. Han henviser til undersøgelser, som viser, at halvdelen af alle Android-applikationer kun er downloadet én gang.

Nye telefoner

Samtidig med den officielle lancering af BlackBerry 10 platformen bliver de første to touch-baserede smartphones med softwaren præsenteret den 30. januar. Ifølge IDC har BlackBerry halveret sin andel af smartphone-markedet til 6,7 pct. på et år.

RIM har uden held forsøgt at konkurrere med Apple og Googles Android på smartphone-markedet til private brugere. Men BlackBerry-enhederne er stadig populære i mange virksomheder.

Tendensen er dog, at mange medarbejdere tager deres egne mobile enheder med på arbejde - et fænomen, der også betegnes som BYOD (Bring Your Own Device). Her er det typisk iPhone- og Android-enheder, der dominerer.

I lang tid ignorerede RIM trenden mod touch-telefoner og satsede i stedet på sine klassiske modeller med lille skærm og komplet tastatur.

BlackBerry 10 bygger på operativsystemet QNX, som blandt andet bruges til at styre industrianlæg, atomkraftværker og militærteknologi. Det skulle også garantere, at den nye platform kører stabilt og sikkert.

RIM har allerede afsløret en række nye funktioner som BlackBerry Flow og Hub, der samler alle beskeder, feeds og begivenheder i én fælles central på telefonen, og Balance, der sørger for at adskille personlige og arbejdsrelaterede data.

Her kan man skifte frem og tilbage mellem den private profil og arbejdsmodus, hvor sidstnævnte er beskyttet med kryptering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.