Artikel top billede

Her er verdens værste hacker-land

En tredjedel af alle cyberangreb kommer fra dette land, fortæller ny global net-rapport.

Den seneste "State of the Internet" rapport fra internet-firmaet Akamai fortæller, at 33 procent af alle internet-angreb nu kommer fra Kina. Det er en fordobling i løbet af tredje kvartal i 2012. Akamai er en leverandør af såkaldte Content Delivery Networks og har blandt andet Apple og Facebook blandt sine kunder. Så selskabet har en helt unik position til at følge de globale trafikstrømme på nettet.

En af de mest markante udviklinger er de mange angreb fra Kina. I andet kvartal sidste år var det kun 16 pct. af angrebene, der kom fra verdens folkerigeste land, men det er altså fordoblet i det efterfølgende kvartal. På andenpladsen kommer USA med 13 procent af alle angreb.

Akamai kan også fortælle, at det mest populære angrebsmål er port 445, der bruges af Microsofts Data Sharing-tjenester. Det er 30 procent af alle angreb, der retter sig mod denne port.

Rapporten måler også hastigheden på de globale internet-forbindelser. Her har man observeret en mærkelig tendens i det sidste års tid. Den gennensnitlige internet-hastighed har været faldende i 2012.

Den seneste rapport fortæller, at den gennemsnitlige internet-hastighed i verden er faldet med 6,8 pct. til 2,8 Mbps.

Sydkorea ligger stadig i spidsen med den højeste gennemsnits-hastighed på 14,7 Mbps, og det er også landet med den største udbredelse af bredbånd (86 pct.).

Det er uklart, hvorfor den generelle hastighed er faldende på nettet. En af forklaringerne kan være, at mange skifter fra fastnet-bredbånd til langsommere mobile forbindelser.

Akamai fortæller, at den mobile datatrafik er fordoblet i forhold til året før, og den er steget med 16 procent mellem andet og tredje kvartal af 2012. De gennemsnitlige mobile hastigheder spreder sig lige fra 324 Kbps til 7,8 Mbps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere