Artikel top billede

Ny tjeneste: Vi vil have din mening om alt

En helt ny platform samler bedømmelser af alt mellem himmel og jord.

Der er allerede mange tjenester, hvor du kan aflevere bedømmelser om alt fra bøger til hoteller og pakkerejser. Nu er der startet en ny "social intelligence" platform, Swipp, hvor du kan bedømme alt på en skala fra plus fem til minus fem. Det kan være ting, steder, personer eller noget helt andet.

"Hvad tænker verden", lyder tjenestens slogan. Den er startet af Don Thorson og Frederik Hermann, der tidligere har stået i spidsen for ip-telefoni-tjenesten Jajah. Den blev solgt til spanske Telefonica i 2009 for mere end en milliard kroner.

Swipp kommer både som iPhone-app og som webapplikation til almindelige computere og mobile platforme.

Fidusen er, at man i realtid kan se, hvad andre brugere mener. Swipp har allerede fået en meget rosende omtale hos ZDNet.

Her fortæller selskabet, at man allerede har folk i 45 lande og fem sprogområder, der skal lancere og skabe omtale for tjenesten.

For at bruge tjenesten skal man logge ind med sin Facebook-konto; det skal samtidig forhindre snyd med bedømmelserne.

Der er en autofuldførelses-funktion, som automatisk henter flere informationer om de ting, der bliver bedømt, fra Googles Freebase, som er en Wikipedia-lignende samling med fakta.

Swipp finder også billeder, videoklip og andre copyright-fri informationer.

Hvis du f.eks. har indtastet en bedømmelse af et teaterstykke, skulle tjenesten altså selv være i stand til at finde en passende illustration og baggrundstekst.

Der er allerede udviklet en programmerings-grænseflade (API), og det er tanken, at tjenesten skal integreres i andre hjemmesider, hvor man så kan opfordre brugerne til at stemme.

Der er allerede 10 millioner oprettede emner ved lanceringen, men brugerne kan selv oprette flere, og den første person, der "swipper" et emne, bliver fremhævet på den gældende emne-side.

Firmaet håber da også, at "swippe" bliver et helt almindeligt udtryk ligesom at "google" eller "facebooke".

Nu kunne man frygte at tjenesten kan misbruges til online-mobning, men Swipp understreger, at det kun er muligt at bedømme "offentlige personer" og ikke almindelige mennesker.

Så der skulle altså ikke være risiko for, at eks-kæresten giver dig en rigtig negativ bedømmelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.