Artikel top billede

Slut med hjemme-netværk fra Cisco

Nu er det helt slut med netværksprodukter til private forbrugere fra Cisco. Men Linksys-navnet lever videre.

Cisco trækker sig nu helt ud af markedet for produkter til hjemme-netværk. Det sker, 10 år efter at Cisco gik ind på dette marked med købet af Linksys for omkring tre milliarder kroner. Nu sælger Cisco sin division med netværks-produkter til private forbrugere. Køberen er Belkin, som forventer, at handlen kan afsluttes til marts, skriver Reuters.

"De har indgået en forpligtelse over for deres investorer om at fokusere på deres kerneområder," siger analytikeren Zeus Kerravala til nyhedsbureauet.

Tilbage i 2011 besluttede Cisco at stramme op på sin forbruger-division, og det betød blandt andet, at videokamera-linien Flip blev nedlagt.

Målet for Cisco var dengang at refokusere deres hjemmenetværks-forretning for at få større overskud og en bedre integration med selskabets kerne-netværksprodukter.

Senere samme år blev der gennemført en omfattende fyringsrunde hos selskabet, der kæmper med stigende konkurrence fra kinesiske producenter som Huawei.

Belkin fremstiller både tilbehør til smartphones og produkter til hjemmenetværk. Selskabet, der ikke er børsnoteret, har allerede signaleret, at man vil bevare Linksys-navnet.

Det forventes, at Belkin vil have omkring 30 procent af det amerikanske marked for netværksudstyr til private hjem og små virksomheder efter handlen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?