Artikel top billede

Samsung sætter ny smartphone-rekord

63,7 millioner smartphones. Så meget har Samsung solgt i det fjerde kvartal af 2012. Men afstanden til Apple er ikke så stor som tidligere.

De seneste tal for smartphone-salget i det sidste kvartal af 2012 viser, at koreanske Samsung fortsat er kongen på dette marked, men Apple har reduceret afstanden. Ifølge analysefirmaet IDC har Samsung solgt 63,7 millioner smartphones og det rækker til en markedsandel på 29 pct. Det er også en ny rekord. Det er aldrig set tidligere, at en smartphone-producent har solgt så mange telefoner i løbet af et enkelt kvartal. I forhold til året før er der tale om en vækst på 76 procent for Samsung.

Men det ser også godt ud for Apple, der ligger som nr. 2 med 47,8 mio. solgte iPhones og en markedsandel på 21,8 procent. Afstanden mellem Apple og Samsung er reduceret betydeligt i det sidste kvartal. Tidligere har Samsung solgt mere end dobbelt så mange smartphones som Apple.

Det er især Apples ældre og dermed også billigere modeller, der har drevet væksten. Her har efterspørgslen været så stor, at produktionen ikke kan følge med. Det er et signal om, at Apple kan få succes ved at lancere nye billigere modeller - ikke mindst i vækstlande som Indien, Kina og Rusland. Indtil nu har Apple blot reduceret priserne på sine gamle modeller i stedet for at lancere nye "light" telefoner.

Så ser situationen anderledes ud hos Samsung, hvor man både sælger helt billige smartphones og dyre high-end-modeller. I år kommer Samsung med sin nye Tizen-platform, men de fleste af selskabets telefoner vil fortsat bruge Android. Tizen bygger på Linux og skulle være mere åben end Android.

Kinesiske Huawei er for første gang kommet med på listen over de fem største smartphone-producenter og lander allerede på en tredjeplads. Huawei har solgt 10,8 millioner telefoner i fjerde kvartal - det er lidt flere end Sony (nr. 4) og ZTE (nr. 5).

Hverken HTC, Nokia, LG, HTC eller RIM har altså klaret at komme med blandt de bedste fem.

Huawei sælger simple og billige smartphones til det lokale kinesiske marked, men selskabet har også lanceret avancerede telefoner i Ascend-serien - senest en gigant med en skærm på 6,1 tommer (Ascend Mate).

Sony har haft en solid fremgang i de sidste par år og ligger nu for første gang blandt top-fem på smartphone-markedet.

Kinesiske ZTE har primært solgt billige telefoner til kineserne, men kommer også snart til vores breddegrader med den første smartphone med Firefox OS.

Hvis man kigger på hele kalenderåret 2012, ser billedet lidt anderledes ud. Her ligger Samsung og Apple også på de to første pladser, men herefter kommer Nokia, HTC og RIM. Fælles for alle tre er dog, at deres salg har været stærkt faldende, og de kan næppe gøre sig forhåbninger om at overhale Huawei og ZTE i 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.