Artikel top billede

Samsung sætter ny smartphone-rekord

63,7 millioner smartphones. Så meget har Samsung solgt i det fjerde kvartal af 2012. Men afstanden til Apple er ikke så stor som tidligere.

De seneste tal for smartphone-salget i det sidste kvartal af 2012 viser, at koreanske Samsung fortsat er kongen på dette marked, men Apple har reduceret afstanden. Ifølge analysefirmaet IDC har Samsung solgt 63,7 millioner smartphones og det rækker til en markedsandel på 29 pct. Det er også en ny rekord. Det er aldrig set tidligere, at en smartphone-producent har solgt så mange telefoner i løbet af et enkelt kvartal. I forhold til året før er der tale om en vækst på 76 procent for Samsung.

Men det ser også godt ud for Apple, der ligger som nr. 2 med 47,8 mio. solgte iPhones og en markedsandel på 21,8 procent. Afstanden mellem Apple og Samsung er reduceret betydeligt i det sidste kvartal. Tidligere har Samsung solgt mere end dobbelt så mange smartphones som Apple.

Det er især Apples ældre og dermed også billigere modeller, der har drevet væksten. Her har efterspørgslen været så stor, at produktionen ikke kan følge med. Det er et signal om, at Apple kan få succes ved at lancere nye billigere modeller - ikke mindst i vækstlande som Indien, Kina og Rusland. Indtil nu har Apple blot reduceret priserne på sine gamle modeller i stedet for at lancere nye "light" telefoner.

Så ser situationen anderledes ud hos Samsung, hvor man både sælger helt billige smartphones og dyre high-end-modeller. I år kommer Samsung med sin nye Tizen-platform, men de fleste af selskabets telefoner vil fortsat bruge Android. Tizen bygger på Linux og skulle være mere åben end Android.

Kinesiske Huawei er for første gang kommet med på listen over de fem største smartphone-producenter og lander allerede på en tredjeplads. Huawei har solgt 10,8 millioner telefoner i fjerde kvartal - det er lidt flere end Sony (nr. 4) og ZTE (nr. 5).

Hverken HTC, Nokia, LG, HTC eller RIM har altså klaret at komme med blandt de bedste fem.

Huawei sælger simple og billige smartphones til det lokale kinesiske marked, men selskabet har også lanceret avancerede telefoner i Ascend-serien - senest en gigant med en skærm på 6,1 tommer (Ascend Mate).

Sony har haft en solid fremgang i de sidste par år og ligger nu for første gang blandt top-fem på smartphone-markedet.

Kinesiske ZTE har primært solgt billige telefoner til kineserne, men kommer også snart til vores breddegrader med den første smartphone med Firefox OS.

Hvis man kigger på hele kalenderåret 2012, ser billedet lidt anderledes ud. Her ligger Samsung og Apple også på de to første pladser, men herefter kommer Nokia, HTC og RIM. Fælles for alle tre er dog, at deres salg har været stærkt faldende, og de kan næppe gøre sig forhåbninger om at overhale Huawei og ZTE i 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere