Artikel top billede

BitTorrent kommer med Dropbox-konkurrent

Det nye BitTorrent Sync skal synkronisere data direkte mellem flere computere.

Nu har storage-tjenesten Dropbox fået en ny konkurrent - og denne gang er det BitTorrent, der er mest kendt for sin protokol til fildeling. Det nye BitTorrent Sync bruger den samme protokol til at synkronisere data mellem flere computere.

Der er én afgørende forskel i forhold til tjenester som Dropbox eller Microsofts SkyDrive: Filerne bliver ikke gemt på en server i skyen, men ligger kun på de computere, der skal synkroniseres.

Det betyder så også, at begge computere skal være online samtidig for at gennemføre synkroniseringen.

Men til gengæld kan man være sikker på, at der ikke ligger en kopi af filerne gemt ude i skyen.

En anden fordel, at dataoverførslen skulle være meget hurtigere, og der er ingen begrænsninger på mængden af data, fordi man ikke optager plads på en server.

BitTorrent Sync er indtil videre kun i alpha-fasen, og for at teste det skal man tilmelde sig på denne side. Sync-applikationen kører under Windows, Mac OS X, Linux og NAS-enheder gennem et web-interface.

Ifølge TorrentFreak bruger både Facebook og Twitter teknologi fra BitTorrent til at distribuere filer i deres egne netværk.

Det er nok ikke helt tilfældigt, at BitTorrent Sync bliver annonceret næsten samtidig med lanceringen af Kim Dotcoms cloud-lagringstjeneste Mega.

Det er ikke kun virksomheder og pirater, der har brug for at lagre og distribuere store datamængder. Der er brug for nye metoder til at transportere store filer, fordi det er alt for langsomt og besværligt at bruge traditionelle værktøjer som e-mail og instant messaging. Det er et nyt stort marked, hvor der bliver hård kamp i den kommende tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.