Artikel top billede

Dansk GPS-ur har succes på Kickstarter

Det danske sports-ur med indbygget GPS har samlet mere end 1,3 mio. kr. på Kickstarter. Nu skal uret sættes i produktion.

I det seneste døgn har projektet Leikr krydset den magiske grænse på 250.000 dollar eller omkring 1,3 mio. kr. på crowdfunding-platformen Kickstarter. Dermed er det nu sikkert, at det danskudviklede GPS-ur bliver sat i produktion. Projektets skabere havde sat 250.000 dollar som mål, og det er nu nået et par dage inden tidsfristen den 1. februar.

Leikr skulle være verdens første ur med farvekort på en 2-tommers skærm. Der er 8 GB indbygget hukommelse og et Linux-baseret styresystem. Billedopløsningen er på 320 x 240 pixels. Kortet kommer fra OpenStreetMap, og der er Bluetooth, Wi-Fi og USB-forbindelse.

Lithium-batteriet holder i seks timer med den nuværende software, men planen er, at det skal øges til 24 timer.

Foruden muligheden for at se, hvor man befinder sig, på den lille skærm, kan man også sende sine løbedata til Endomondo med et enkelt knaptryk.

Det danske firma Leikr er stiftet af tidligere ansatte hos Nokia, og de forventer at være klar med det færdige ur til sommer. Det skal koste omkring 450 dollar i butikkerne, men de første bidragydere på Kickstarter kan få uret meget billigere.

For alle de Kickstarter-brugere, der har bidraget med 5.000 dollar eller mere til projektet, er der mulighed for at komme på besøg hos firmaet i København og deltage i en workshop om den næste generation af Leikr-produkter.

Der er fem brugere, der har støttet projektet med mindst 5.000 dollar og dermed altså nu kan se frem til en tur til København med flybillet og overnatning betalt.

På projektets Kickstarter-side kan man se tidsplanen for de kommende måneder, der skal kulminere med det færdige produkt til juni.

Leikr fortæller, at de forskellige komponenter til uret skal fremstilles hos lokale producenter i Danmark, og det skal også samles her i landet. Fabrikken ligger "to timer" fra selskabets kontor, hedder det.

Leikr lægger vægt på, at GPS-uret bliver fremstillet med "dansk kvalitet" og fremhæver, at Danmark er kendt for sine kompetencer inden for højteknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere