Artikel top billede

Dansk GPS-ur har succes på Kickstarter

Det danske sports-ur med indbygget GPS har samlet mere end 1,3 mio. kr. på Kickstarter. Nu skal uret sættes i produktion.

I det seneste døgn har projektet Leikr krydset den magiske grænse på 250.000 dollar eller omkring 1,3 mio. kr. på crowdfunding-platformen Kickstarter. Dermed er det nu sikkert, at det danskudviklede GPS-ur bliver sat i produktion. Projektets skabere havde sat 250.000 dollar som mål, og det er nu nået et par dage inden tidsfristen den 1. februar.

Leikr skulle være verdens første ur med farvekort på en 2-tommers skærm. Der er 8 GB indbygget hukommelse og et Linux-baseret styresystem. Billedopløsningen er på 320 x 240 pixels. Kortet kommer fra OpenStreetMap, og der er Bluetooth, Wi-Fi og USB-forbindelse.

Lithium-batteriet holder i seks timer med den nuværende software, men planen er, at det skal øges til 24 timer.

Foruden muligheden for at se, hvor man befinder sig, på den lille skærm, kan man også sende sine løbedata til Endomondo med et enkelt knaptryk.

Det danske firma Leikr er stiftet af tidligere ansatte hos Nokia, og de forventer at være klar med det færdige ur til sommer. Det skal koste omkring 450 dollar i butikkerne, men de første bidragydere på Kickstarter kan få uret meget billigere.

For alle de Kickstarter-brugere, der har bidraget med 5.000 dollar eller mere til projektet, er der mulighed for at komme på besøg hos firmaet i København og deltage i en workshop om den næste generation af Leikr-produkter.

Der er fem brugere, der har støttet projektet med mindst 5.000 dollar og dermed altså nu kan se frem til en tur til København med flybillet og overnatning betalt.

På projektets Kickstarter-side kan man se tidsplanen for de kommende måneder, der skal kulminere med det færdige produkt til juni.

Leikr fortæller, at de forskellige komponenter til uret skal fremstilles hos lokale producenter i Danmark, og det skal også samles her i landet. Fabrikken ligger "to timer" fra selskabets kontor, hedder det.

Leikr lægger vægt på, at GPS-uret bliver fremstillet med "dansk kvalitet" og fremhæver, at Danmark er kendt for sine kompetencer inden for højteknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere