Artikel top billede

Dansk GPS-ur har succes på Kickstarter

Det danske sports-ur med indbygget GPS har samlet mere end 1,3 mio. kr. på Kickstarter. Nu skal uret sættes i produktion.

I det seneste døgn har projektet Leikr krydset den magiske grænse på 250.000 dollar eller omkring 1,3 mio. kr. på crowdfunding-platformen Kickstarter. Dermed er det nu sikkert, at det danskudviklede GPS-ur bliver sat i produktion. Projektets skabere havde sat 250.000 dollar som mål, og det er nu nået et par dage inden tidsfristen den 1. februar.

Leikr skulle være verdens første ur med farvekort på en 2-tommers skærm. Der er 8 GB indbygget hukommelse og et Linux-baseret styresystem. Billedopløsningen er på 320 x 240 pixels. Kortet kommer fra OpenStreetMap, og der er Bluetooth, Wi-Fi og USB-forbindelse.

Lithium-batteriet holder i seks timer med den nuværende software, men planen er, at det skal øges til 24 timer.

Foruden muligheden for at se, hvor man befinder sig, på den lille skærm, kan man også sende sine løbedata til Endomondo med et enkelt knaptryk.

Det danske firma Leikr er stiftet af tidligere ansatte hos Nokia, og de forventer at være klar med det færdige ur til sommer. Det skal koste omkring 450 dollar i butikkerne, men de første bidragydere på Kickstarter kan få uret meget billigere.

For alle de Kickstarter-brugere, der har bidraget med 5.000 dollar eller mere til projektet, er der mulighed for at komme på besøg hos firmaet i København og deltage i en workshop om den næste generation af Leikr-produkter.

Der er fem brugere, der har støttet projektet med mindst 5.000 dollar og dermed altså nu kan se frem til en tur til København med flybillet og overnatning betalt.

På projektets Kickstarter-side kan man se tidsplanen for de kommende måneder, der skal kulminere med det færdige produkt til juni.

Leikr fortæller, at de forskellige komponenter til uret skal fremstilles hos lokale producenter i Danmark, og det skal også samles her i landet. Fabrikken ligger "to timer" fra selskabets kontor, hedder det.

Leikr lægger vægt på, at GPS-uret bliver fremstillet med "dansk kvalitet" og fremhæver, at Danmark er kendt for sine kompetencer inden for højteknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.