Artikel top billede

Prisen på Office er klar - og du skal betale hvert år

Microsoft er klar med Office 2013, og kontorpakken er født til et digitalt liv på alt fra mobiler til computere og tablet-pc'er. Men nu skal du til at betale abonnement for at få det nyeste nye.

Hidtil har Microsoft holdt fast i en cyklus med lancering af en ny Office-pakke cirka hvert tredje år. 

Men med Office 2013 ændrer softwaregiganten kurs, og kontorpakken vil nu i stigende grad blive solgt som en abonnementsløsning, der hedder Office 365 Home Premium.

Det betyder, at softwarepakken løbende vil blive opdateret med nye funktioner og indhold.

Samtidig er det muligt at bruge ét abonnement til at installere Office-pakken på fem forskellige computere eller Mac-maskiner og dermed udstyre dem med Word, Excel, PowerPoint og alle de andre kontorprogrammer.

Office über alles

Med abonnementet forsøger Microsoft at gøre kontorprogrammerne tilgængelige på så mange digitale enheder som muligt.

Det er næppe nogen overraskelse, at Office allerede er en dybt integreret del af Windows Phone 8, der er Microsofts mobile platform. Men hvad med de andre mobile konkurrenter som Google og Android?

Der har tidligere været sejlivede rygter om, at Office nu også ville komme som app til iPad. Det er dog ikke korrekt.

Lige nu virker Office - i sin 365 Home Premium udgave - kun direkte i browseren.

Du skal logge ind på Office.com, og herefter vil kontorpakken automatisk blive 'streamet' til Apples populære tablet.

Det er ikke en fuld Office-oplevelse, men der er alligevel de vigtigste funktioner.

Samme finte kan naturligvis også bruges på Android-enheder.

Faktisk er det også muligt at få Office-pakken streamet til andre computere, hvor du ikke har installeret kontorprogrammer.

Det kunne eksempelvis være, hvis du midlertidigt låner en pc.

Når browseren lukkes, forsvinder Office igen.

Gem på nettet

Office 365 Home Premium har fået en meget tæt integration med SkyDrive, der er Microsofts online lagertjeneste.

Den er allerede en vigtig del af Windows 8 og Windows Phone 8, og med Office 365 Home Premium kan dokumenter samt andre filer gemmes på nettet.

Med abonnementet følger 20 gigabyte ekstra lagerplads på SkyDrive, og det giver en samlet kapacitet på 27 gigabyte. Det lyder umiddelbart rigtig fornuftigt, men forvent ikke fantastiske up- og downloadtider.

Da vi testede for nogle måneder siden, var hastigheden på filoverførsler meget lav - især på større filer.

Betaling for årligt abonnement

Ud over integrationen med SkyDrive er Office også blevet tættere forbundet med sociale medier som Facebook og LinkedIn.

Du kan sende indhold direkte til tjenesterne, og du har også mulighed for udelukkende at dele dine filer med venner eller bekendte. Det kunne være ved at sende dem et direkte link til eksempelvis en præsentation eller invitation.

Med i Office-pakken følger i øvrigt Outlook, der både fungerer som mailprogram, kalender og som oversigt over kontaktpersoner.

I dette galleri kan du se, hvordan Outlook, Word, Excel og alle de andre programmer ser ud og fungerer i den nye indpakning fra Microsoft.

Et abonnement på Office 365 Home Premium koster 799 kroner om året.

Det er stadig muligt at købe en enkelt licens i løssalg, og prisen er 999 kroner for Office Home & Student 2013, 1.999 kroner for Office Home & Business 2013 og 3.999 kroner for Office Professionel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere