Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Prisen på Office er klar - og du skal betale hvert år

Microsoft er klar med Office 2013, og kontorpakken er født til et digitalt liv på alt fra mobiler til computere og tablet-pc'er. Men nu skal du til at betale abonnement for at få det nyeste nye.

Hidtil har Microsoft holdt fast i en cyklus med lancering af en ny Office-pakke cirka hvert tredje år. 

Men med Office 2013 ændrer softwaregiganten kurs, og kontorpakken vil nu i stigende grad blive solgt som en abonnementsløsning, der hedder Office 365 Home Premium.

Det betyder, at softwarepakken løbende vil blive opdateret med nye funktioner og indhold.

Samtidig er det muligt at bruge ét abonnement til at installere Office-pakken på fem forskellige computere eller Mac-maskiner og dermed udstyre dem med Word, Excel, PowerPoint og alle de andre kontorprogrammer.

Office über alles

Med abonnementet forsøger Microsoft at gøre kontorprogrammerne tilgængelige på så mange digitale enheder som muligt.

Det er næppe nogen overraskelse, at Office allerede er en dybt integreret del af Windows Phone 8, der er Microsofts mobile platform. Men hvad med de andre mobile konkurrenter som Google og Android?

Der har tidligere været sejlivede rygter om, at Office nu også ville komme som app til iPad. Det er dog ikke korrekt.

Lige nu virker Office - i sin 365 Home Premium udgave - kun direkte i browseren.

Du skal logge ind på Office.com, og herefter vil kontorpakken automatisk blive 'streamet' til Apples populære tablet.

Det er ikke en fuld Office-oplevelse, men der er alligevel de vigtigste funktioner.

Samme finte kan naturligvis også bruges på Android-enheder.

Faktisk er det også muligt at få Office-pakken streamet til andre computere, hvor du ikke har installeret kontorprogrammer.

Det kunne eksempelvis være, hvis du midlertidigt låner en pc.

Når browseren lukkes, forsvinder Office igen.

Gem på nettet

Office 365 Home Premium har fået en meget tæt integration med SkyDrive, der er Microsofts online lagertjeneste.

Den er allerede en vigtig del af Windows 8 og Windows Phone 8, og med Office 365 Home Premium kan dokumenter samt andre filer gemmes på nettet.

Med abonnementet følger 20 gigabyte ekstra lagerplads på SkyDrive, og det giver en samlet kapacitet på 27 gigabyte. Det lyder umiddelbart rigtig fornuftigt, men forvent ikke fantastiske up- og downloadtider.

Da vi testede for nogle måneder siden, var hastigheden på filoverførsler meget lav - især på større filer.

Betaling for årligt abonnement

Ud over integrationen med SkyDrive er Office også blevet tættere forbundet med sociale medier som Facebook og LinkedIn.

Du kan sende indhold direkte til tjenesterne, og du har også mulighed for udelukkende at dele dine filer med venner eller bekendte. Det kunne være ved at sende dem et direkte link til eksempelvis en præsentation eller invitation.

Med i Office-pakken følger i øvrigt Outlook, der både fungerer som mailprogram, kalender og som oversigt over kontaktpersoner.

I dette galleri kan du se, hvordan Outlook, Word, Excel og alle de andre programmer ser ud og fungerer i den nye indpakning fra Microsoft.

Et abonnement på Office 365 Home Premium koster 799 kroner om året.

Det er stadig muligt at købe en enkelt licens i løssalg, og prisen er 999 kroner for Office Home & Student 2013, 1.999 kroner for Office Home & Business 2013 og 3.999 kroner for Office Professionel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.