Artikel top billede

Sådan bliver den næste konsol-generation

De næste konsoller fra Sony og Microsoft bruger hardware fra pc-verdenen.

Der er mange rygter om den nye konsol-generation fra Sony og Microsoft, og der tegner sig efterhånden et tydeligt billede af de nye konsoller, PlayStation 4 og Xbox 720, som sandsynligvis bliver annonceret senere i år. Det ser ud til, at der bliver tale om et dramatisk skifte i konsollernes arkitektur, melder Gamespot.

Bortset fra den oprindelige Xbox - som havde en Intel Pentium III-processor - har konsollerne traditionelt brugt skræddersyede processorer og grafik-chips. PlayStation 3 bruger Cell-processoren fra IBM, mens Xbox 360 har en specialdesignet PowerPC processor.

Det har også gjort det sværere at udvikle spil til konsollerne. Men nu ser det ud til, at det bliver lettere fremover for alle de udviklere, der er vant til at programmere til pc-platformen.

Ifølge rygterne vil PS4 bruge en otte-kerne x64-processor fra AMD, mens Xbox 720 også ventes at benytte en otte-kerne x64-processor (med 1,6 GHz). Microsoft får sandsynligvis også leveret sin processor fra AMD.

Det er den samme processor-arkitektur, der kendes fra pc-verdenen, og der er muligvis tale om AMD's kommende Jaguar-generation. Her er hoved- og grafikprocessor integreret i samme enhed. Dermed bliver det altså også AMD, der skal levere grafik-hardwaren til den kommende konsol-generation.

Der er ingen præcise oplysninger om GPU'en, men det menes, at der kan være tale om en reduceret version af AMD's mobile 7970m med 800 MHz taktfrekvens.

I forhold til de nuværende konsoller er der ikke umiddelbart tale om et stort spring i hardwareydelse, som mange nok havde forventet.

Men det er værd at huske, at konsoller typisk kan levere højere ydelse med den samme hardware end pc'er, fordi maskinen ikke samtidig skal trække et tungt operativsystem, og fordi de forskellige komponenter er integreret i et system, der kan udnyttes maksimalt.

Det kan også være, at Sony og Microsoft vælger at levere deres næste konsol-generation med et mere komplekst og dermed også hardwarekrævende operativsystem. Ifølge rygterne har begge konsoller 8 GB hukommelse, og det kunne tyde på, at man har valgt at fokusere på multitasking.

Microsoft kunne ligefrem vælge at udstyre Xbox 720 med Windows 8, som også kører på tablet-pc'er.

Den pc-lignende hardware i de nye konsoller skulle betyde, at det bliver lettere at konvertere pc-spil til platformen, og der kommer formentlig et bredere udvalg af software.

Hverken Sony eller Microsoft har officielt bekræftet hardware-specifikationerne for de kommende konsoller. Den nuværende PS3 blev lanceret for seks år siden, mens Xbox 360 har hele syv år på bagen. Det er en menneskealder i it-verdenen.

Den nedenstående demo af Unreal Engine 4 fra Epic Games giver en idé om, hvordan grafikken kan se ud i den nye konsol-generation. Epic Games har allerede bekræftet, at den nye spilmotor ikke kan køre på de gamle PS3 og Xbox 360 konsoller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.