Artikel top billede

Netscape-stifter: Derfor bliver it-chefen din slave

Er du træt af din gamle og sløve arbejdscomputer? Glæd dig - snart kommer du selv til at bestemme.

I gamle dage var det it-chefen, der dikterede, hvordan de ansatte skulle arbejde og, hvilket udstyr de skulle bruge. 

Men den tid er så småt ved at være forbi, mener Netscape-stifteren Marc Andreessen, der i dag er en af de mest indflydelsesrige investorer i Silicon Valley.

I stedet for at udstyre medarbejderne med den samme standardcomputer og en standard-smartphone kan den enkelte it-beslutningstager i virksomhederne med rette stille sig selv spørgsmålet: 

"Hvorfor lader jeg ikke bare folk medbringe de enheder, de foretrækker at bruge," lyder det fra Marc Andreessen i et interview med teknologibloggen Techcrunch.

Bør vække glæde

For virksomheden er der klare fordele forbundet med den tendens, mener Marc Andreessen.

Virksomheden får mere tilfredse og produktive medarbejdere, der kan anvende det værktøj, de føler sig bedst tilpas med. Og samtidig kan virksomheden skære ned på budgettet til hardware-indkøb.

Tendensen har gennem de seneste år været omtalt som 'Bring Your Own Device'. Men i nogle it-organisationer bliver tendensen mødt med skepsis og sågar trusler om bortvisning, hvis medarbejderne medbringer deres egne gadgets.

Det skyldes, at virksomhedens netværk bliver invaderet af en masse nye enheder, hvor it-afdelingen ikke på samme måde kan garantere for sikkerheden.

Virksomheder halter bagefter

Tidligere blev den nye og mest smarte teknologi først introduceret i de store virksomheder og organisationer - det man kalder enterprise-niveauet - hvorefter det langsomt sivede ned gennem systemet og til sidst endte i hænderne på privatkunderne.

Men ifølge Marc Andreessen er den orden blevet vendt på hovedet i løbet af de sidste ti år, og i dag skal producenterne vinde forbrugernes hjerter, hvis de vil have en fod indenfor i virksomhederne.

"Vi ser nu, at den mest interessante og avancerede teknologi kommer ud til forbrugeren først. Derefter tager de små og mellemstore virksomheder teknologien til sig, og til sidst havner den hos de store virksomheder og den offentlige sektor," siger Marc Andreessen.

Han forklarer det med, at forbrugere er i stand til at tage beslutninger væsentligt hurtigere end store organisationer, og derfor står vi i en situation, hvor de ansatte har den nyeste teknologi lang tid før deres arbejdsplads.

Tidligere var der ifølge Andreessen langt mellem forbrugere, der rent faktisk var interesseret i at betale for ny teknologi, mens vi i dag har fået et enormt globalt marked af såkaldte 'early adopters', der alle er udstyret med en smartphone med en internetforbindelse.

Unge ansatte måber

Lukker du nogle af disse unge 'early adopters', der er opvokset med smartphones, iPad, samt Twitter og Facebook, ind i mange virksomheder, vil de sandsynligvis ryste på hovedet af, hvad de ser.

"Tager du en typisk mainframe, eller i disse dage bare et pc-baseret system, og giver det til 22-årige universitets-studerende, vil de føle, at de bliver beamet tilbage til stenalderen," siger han.

Ifølge Andreessen vil den typiske unge early adopter, måbende spørge sin arbejdsgiver: 

"Hvorfor gør I det på den måde? Hvorfor vil I tvinge folk til at bruge alle de her gamle ting?" 

Læs også:

Derfor er det en sand fornøjelse at slippe for it-chefen 

Den nye verdens-elite består af it-stjerner - se dem alle her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere