Artikel top billede

Linux ødelægger bærbare computere fra Samsung

Pas på med at installere Ubuntu Linux på Samsung-notebooks. Det kan smadre computeren.

Hvis du installerer Ubuntu Linux 12.04 og 12.10 på en notebook fra Samsung, kan du risikere at gøre maskinen ubrugelig. En fejl i kernel-driveren kan beskadige firmwaren i computerens UEFI-modul, så den ikke længere kan starte. Det melder flere brugere på Launchpad.

Fejlen skulle ramme notebook-computere i serierne 530U3C, NP700Z5C, NP700Z7C, NP530U3C, NP300E5C, NP900X4C og 300E5C.

En af brugerne fortæller, at Samsung har udskiftet computerens bundkort, fordi den ikke længere kunne starte, mens en anden bruger var i stand til at boote fra en Windows-CD og gendanne sit BIOS.

Det skulle være kernel-modulet "samsung-laptop", der skaber problemer med computernes firmware. Ubuntu-udviklerne har nu frigivet en version af Linux-kernelen, der blokerer dette modul, hvis UEFI er aktiveret på computeren. Denne kernel-version er allerede integreret i de seneste Daily Builds af Ubuntu.

De fleste computere med UEFI understøtter også det såkaldte Compatibility Support Module (CSM). I denne kompatibilitets-modus starter computeren som en traditionel pc. Det skulle løse problemet, men her kan Linux ikke installeres parallelt med Windows.

Samsung arbejder nu på en BIOS-opdatering, der skulle rette fejlen. Men den er ikke færdig endnu. Det anbefales derfor generelt at være forsigtig med at installere Ubuntu og andre Linux-distributioner på Samsung-bærbare.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.