Artikel top billede

Mand stjal nøgenfotos og truede kvinder til at strippe på cam

Hundredvis af kvinder blev afpresset med nøgenbilleder. Manden risikerer nu at sidde i fængsel resten af sit liv.

FBI har nu anholdt en 27-årig mand i en usædvanlig sag om seksuel afpresning på nettet - også kaldet "sextortion". Den anholdte Gary Kazaryan anklages for at have hacket mindst 350 kvinders mailkonti for at finde nøgenbilleder. Herefter har han truet med at lægge billederne ud på nettet og afpresset kvinderne til at posere nøgen på webcam.

I en pressemeddelelse fortæller det amerikanske justitsministerium, at manden nu kan risikere op til 105 års fængsel.

Det menes, at Kazaryan også har hacket hundredvis af Skype- og Facebook-konti, og han har ændret kodeordene, så de oprindelige ejere ikke længere kunne få adgang til deres konto.

Kazaryan har så gennemsøgt de forskellige konti og mailarkiver for at finde billeder af afklædte kvinder eller navne og kodeord for deres venner.

Med disse informationer har Kazaryan så overtaget kvindernes identitet online og sendt beskeder til vennerne i deres navn, hvor han forsøgte at overtale dem til at smide tøjet og sende nøgenbilleder.

De indsamlede billeder er efterfølgende brugt til at true kvinderne, som blev tvunget til at vise deres bryster på Skype.  

Hvis offeret har nægtet at vise sig nøgen på Skype, har Kazaryan angiveligt lagt nøgenbilleder ud på personens Facebook-profil.

Efterforskerne har fundet mere end 3.000 nøgenbilleder på hans computer. Nogle af dem er stjålet fra forskellige online-konti, og nogle af dem har han selv taget på Skype.

FBI har endnu ikke identificeret alle de kvinder, der kan være krænket i denne sag. Kazaryan blev anholdt uden dramatik tirsdag morgen af FBI-agenter, og han er nu sigtet for computer-indbrud og identitets-tyveri af særlig svær karakter.

Han er ikke den første it-kriminelle, der forsøger at aflure kvinder på nettet. Der har været flere sager om hackere, som har udspioneret deres kvindelige ofre med webcams eller ligefrem afpresset dem til at tage nøgenbilleder af sig selv.

I en af de mest groteske sager blev en ung mand sidste år dømt for at installere spyware på kvinders computere og lokke dem til at placere maskinen i badeværelset. Hans program viste en falsk fejlmeddelelse, der opfordrede til at placere computeren i nærheden af varm damp for at rense den.

Mange af ofrene troede på denne meddelelse og stillede computeren ind i badeværelset, mens de tog brusebad.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?