Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Mand stjal nøgenfotos og truede kvinder til at strippe på cam

Hundredvis af kvinder blev afpresset med nøgenbilleder. Manden risikerer nu at sidde i fængsel resten af sit liv.

FBI har nu anholdt en 27-årig mand i en usædvanlig sag om seksuel afpresning på nettet - også kaldet "sextortion". Den anholdte Gary Kazaryan anklages for at have hacket mindst 350 kvinders mailkonti for at finde nøgenbilleder. Herefter har han truet med at lægge billederne ud på nettet og afpresset kvinderne til at posere nøgen på webcam.

I en pressemeddelelse fortæller det amerikanske justitsministerium, at manden nu kan risikere op til 105 års fængsel.

Det menes, at Kazaryan også har hacket hundredvis af Skype- og Facebook-konti, og han har ændret kodeordene, så de oprindelige ejere ikke længere kunne få adgang til deres konto.

Kazaryan har så gennemsøgt de forskellige konti og mailarkiver for at finde billeder af afklædte kvinder eller navne og kodeord for deres venner.

Med disse informationer har Kazaryan så overtaget kvindernes identitet online og sendt beskeder til vennerne i deres navn, hvor han forsøgte at overtale dem til at smide tøjet og sende nøgenbilleder.

De indsamlede billeder er efterfølgende brugt til at true kvinderne, som blev tvunget til at vise deres bryster på Skype.  

Hvis offeret har nægtet at vise sig nøgen på Skype, har Kazaryan angiveligt lagt nøgenbilleder ud på personens Facebook-profil.

Efterforskerne har fundet mere end 3.000 nøgenbilleder på hans computer. Nogle af dem er stjålet fra forskellige online-konti, og nogle af dem har han selv taget på Skype.

FBI har endnu ikke identificeret alle de kvinder, der kan være krænket i denne sag. Kazaryan blev anholdt uden dramatik tirsdag morgen af FBI-agenter, og han er nu sigtet for computer-indbrud og identitets-tyveri af særlig svær karakter.

Han er ikke den første it-kriminelle, der forsøger at aflure kvinder på nettet. Der har været flere sager om hackere, som har udspioneret deres kvindelige ofre med webcams eller ligefrem afpresset dem til at tage nøgenbilleder af sig selv.

I en af de mest groteske sager blev en ung mand sidste år dømt for at installere spyware på kvinders computere og lokke dem til at placere maskinen i badeværelset. Hans program viste en falsk fejlmeddelelse, der opfordrede til at placere computeren i nærheden af varm damp for at rense den.

Mange af ofrene troede på denne meddelelse og stillede computeren ind i badeværelset, mens de tog brusebad.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.