Artikel top billede

Nvidia: Sådan har vi udviklet vores håndholdte spil-computer

Få uger inden præsentationen af spilcomputeren Project Shield havde Nvidia stadig kun en prototype fyldt med fejl. Men det nye produkt blev færdig imod alle odds.

En af de store overraskelser på Consumer Electronics Show i Las Vegas tidligere i denne måned var den håndholdte spilkonsol Project Shield fra Nvidia. Den ligner en konkurrent til Nintendos 3DS og PS Vita fra Sony. Nu fortæller Nvidia om arbejdet med at bygge den nye konsol i et langt indlæg på sin blog.

Shield indeholder den nye Tegra 4 chip, som Nvidia selv betegner som  "verdens hurtigste mobile processor". Den indeholder fire A15 cpu-kerner (ARM), 72 grafik-kerner og et integreret 4G LTE-modem. I forhold til Tegra 3 er antallet af grafik-kerner seksdoblet.

Den nye spilcomputer har et fem-tommers multitouch-display med 720p og de typiske knapper og kontrolpinde, som man kender fra spilcontrollere. På bagsiden er der en mikro-USB-port og HDMI.

Den kører med Android (Jelly Bean), og batteriet skulle holde i mellem 5 og 10 timer (eller det dobbelte, hvis man kun spiller video).

I sit blogindlæg beskriver Nvidia, hvordan den første prototype blev skruet sammen på rekordtid. Det var ikke meget mere end "en spilcontroller der var sat fast på en smartphone med træ".

I december sidste år havde man stadig ikke et fungerende produkt - men præsentationen skulle ske på CES i begyndelsen af januar. En af de vigtigste udviklere sagde sit job op, og Nvidia måtte flyve folk ind fra Kina for at få projektet færdigt. En ny leder for projektet blev fundet i Oregon, og han har boet på hotel i Silicon Valley lige siden.

Shield indeholder komponenter, der er fremstillet i Kina, Taiwan og Østrig, og de blev sendt med pakkekurer for at nå frem til tiden.

Den 18. december kunne Nvidia-chef Jen-Hsun endelig tage de første to fungerende prototyper i øjesyn.

"Der var fejl. Nogle af dem var smertefulde. Andre var sjove. Når Jen-Hsun skiftede til en ny app - foran et helt rum fuld af udviklere - kom der et højt "swish" ud af enhedens højtalere. Det blev hurtigt døbt "Kung Fu" skiftet," hedder det i bloggen.

Der var kun 19 dage tilbage til at få rettet fejlene og bygget et færdigt produkt, der kunne præsenteres på CES. Nvidia-udviklerne overtog en del af en lokal fabrik i Silicon Valley, og det lykkes at få Shield færdig hen over julen.

Men Nvidia har endnu ikke sat en dato på, hvornår Shield kan købes. Det nye produkt kan markere et afgørende vendepunkt for Nvidia, der er mest kendt for sine grafikchips. Nu vil selskabet selv fremstille forbruger-elektronik og satse på det mobile spilmarked med sin Shield-computer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.