Artikel top billede

Skynd dig: Sidste chance for at købe Mac Pro

Nu forsvinder Mac Pro computeren. Den overholder ikke EU-reglerne for produkt-sikkerhed.

Fra den 1. marts 2013 er det slut med at sælge den stationære Mac Pro computer i EU. Det fortæller Apple til Macworld. Det skyldes en ændring til de gældende regler for produkt-sikkerhed, som betyder, at Mac Pro ikke længere lever op til kravene.

Apple har kontaktet sine salgspartnere i EU og informeret dem om, at alle bestillinger på Mac Pro skal sendes senest den 18. februar. Leveringerne slutter så den 1. marts.

Det nye salgsstop gælder også for en række andre europæiske lande, som ikke er medlem af EU, herunder Norge og Schweiz.

Det er en ændring i den såkaldte IEC 60950-1 norm, der nu tvinger Apple til at stoppe salget. Helt konkret er der tale om skærpede krav til beskyttelsen af de elektroniske porte og blæserne.

Det kræves blandt andet, at blæserne skal være beskyttet af et gitter både indvendig og udvendig. Men Mac Pro indeholder ikke et sådant indvendigt gitter.

Der har været spekulationer om, at Apple helt vil droppe sin Mac Pro-serie, som fik den sidste betydelige opgradering i 2010.

Apple-chef Tim Cook lovede sidste år, at der kommer helt nye modeller i 2013. Men der er ingen konkret dato for, hvornår de skal lanceres.

Det betyder så, at europæiske kunder må undvære den stationære Mac-computer, indtil Apple er klar med en ny model der overholder reglerne.

Apple understreger at Mac Pro er det eneste af selskabets produkter, der ikke overholder de nye regler, og denne computer kan også fortsat sælges i resten af verden.

Den dyreste Mac Pro model med to 2,4 GHz seks-kerne Intel Xeon processorer, 12 GB hukommelse og 1 terabyte harddisk samt ATI HD 5770 grafikkort koster i øjeblikket 30.000 kr. i den danske Apple-butik.

Denne konfiguration kan dog ændres, så computeren får op til 64 GB hukommelse, fire harddiske og dobbelte grafikkort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.