Artikel top billede

Skynd dig: Sidste chance for at købe Mac Pro

Nu forsvinder Mac Pro computeren. Den overholder ikke EU-reglerne for produkt-sikkerhed.

Fra den 1. marts 2013 er det slut med at sælge den stationære Mac Pro computer i EU. Det fortæller Apple til Macworld. Det skyldes en ændring til de gældende regler for produkt-sikkerhed, som betyder, at Mac Pro ikke længere lever op til kravene.

Apple har kontaktet sine salgspartnere i EU og informeret dem om, at alle bestillinger på Mac Pro skal sendes senest den 18. februar. Leveringerne slutter så den 1. marts.

Det nye salgsstop gælder også for en række andre europæiske lande, som ikke er medlem af EU, herunder Norge og Schweiz.

Det er en ændring i den såkaldte IEC 60950-1 norm, der nu tvinger Apple til at stoppe salget. Helt konkret er der tale om skærpede krav til beskyttelsen af de elektroniske porte og blæserne.

Det kræves blandt andet, at blæserne skal være beskyttet af et gitter både indvendig og udvendig. Men Mac Pro indeholder ikke et sådant indvendigt gitter.

Der har været spekulationer om, at Apple helt vil droppe sin Mac Pro-serie, som fik den sidste betydelige opgradering i 2010.

Apple-chef Tim Cook lovede sidste år, at der kommer helt nye modeller i 2013. Men der er ingen konkret dato for, hvornår de skal lanceres.

Det betyder så, at europæiske kunder må undvære den stationære Mac-computer, indtil Apple er klar med en ny model der overholder reglerne.

Apple understreger at Mac Pro er det eneste af selskabets produkter, der ikke overholder de nye regler, og denne computer kan også fortsat sælges i resten af verden.

Den dyreste Mac Pro model med to 2,4 GHz seks-kerne Intel Xeon processorer, 12 GB hukommelse og 1 terabyte harddisk samt ATI HD 5770 grafikkort koster i øjeblikket 30.000 kr. i den danske Apple-butik.

Denne konfiguration kan dog ændres, så computeren får op til 64 GB hukommelse, fire harddiske og dobbelte grafikkort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere