Artikel top billede

Antivirus-opdatering lammer computere

Tusindvis af computere med Windows XP mistede forbindelsen til nettet efter en antivirus-opdatering fra Kaspersky Labs.

Den russiske antivirus-leverandør Kaspersky Labs har leveret en fejlagtig signatur-opdatering til Windows XP-brugere tidligere i denne uge, som har lammet tusindvis af computere. Det melder BBC. Fejlen betød, at beskyttelses-niveauet blev sat så højt, at det var stort set umuligt at få forbindelse til internettet og interne netværk. Flere brugere skriver om problemet i Kasperskys egne fora.

Efter opdateringen slugte antivirus-programmet også næsten alle systemets ressourcer, så snart brugeren åbnede et browser-vindue.

Kaspersky Labs var klar med en rettelse allerede efter to timer - men den kunne ikke leveres til mange af de ramte computere, som jo havde mistet forbindelsen til nettet.

Det ser ud til, at problemet har ramt alle Kaspersky-brugere med Windows XP. Det gælder både for brugere med Kaspersky Endpoint Security og Internet Security. Der er ingen meldinger om problemer med computere, der kører Vista, Windows 7 eller 8.

Den bedste løsning er at deaktivere web-beskyttelsen midlertidigt eller oprette særlige regler for de porte, der er blokeret. Så kan man hente opdateringen manuelt og aktivere den normale beskyttelse igen.

For administratorer lyder anbefalingen at tømme det centrale update-arkiv og så hente de aktuelle virus-signaturer igen. Det kan dog tage flere timer.

Det gamle Windows XP ligger stadig på 39 procent af alle computere, ifølge de seneste tal, men den 8. april 2014 er det helt slut med support. Fra denne dato kommer der heller ikke flere sikkerheds-opdateringer. I forvejen mangler Windows XP mange af de sikkerheds-funktioner, som findes i nyere operativsystemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.