Artikel top billede

Den nye trussel mod din sikkerhed: Børn

Børn helt ned til 11 års alderen skriver deres egen malware-kode for at hacke spil og sociale netværk.

Kan du forestille dig, at dit 11-årige barn skriver malware? De fleste forældre er nok klar over, at deres børn kan finde på at lave narrestreger nogle gange, men de tænker nok ikke på, at børnene ligefrem udvikler skadelig kode. Nu melder AVG Virus Labs, at man har fundet beviser for, at børn helt ned til 11 års alderen laver deres egen malware.

Det sker oftest kun for at vise vennerne, hvad de kan, men koden bliver også brugt til at hacke spil-konti. Det kan lyde harmløst, men sådanne konti til populære online-spil er ofte forbundet med kreditkort, der kan bruges til at købe ting inde i spillet.

Desuden bruger mange spillere de samme login-data til sociale netværk som Facebook og Twitter, og dermed kan de risikere at blive udsat for identitets-tyveri.

BBC fortæller om et konkret eksempel med et cheat-program til online-spillet Runescape, som lover at skaffe virtuelle mønter til spilleren. Men det såkaldte Runescape Gold Hack bruges faktisk til at stjæle spillerens brugernavn og kodeord.

En analyse af koden viste, at programmøren har inkluderet sin mailadresse - og den peger til en 11-årig dreng i Canada.

Der er mange initiativer, som skal lære børn at programmere - men de skal også lære, hvordan de skal bruge deres færdigheder på en ansvarlig måde.

"Du lærer dine børn, at de ikke kan tage noget uden at betale - så de skal også have den slags budskab, når de skriver software," siger AVG's teknologichef, Yuval Ben-Itzhak.

Han fortæller, at sikkerhedsfirmaet har fundet mange eksempler på spil-relateret malware, som indeholder den samme slags klassiske begynderfejl og sandsynligvis er skrevet af mindreårige.

"Problemet bliver kun større, efterhånden som flere lærer at programmere, inden de er voksne og dermed er i stand til at forstå konsekvensen af deres handlinger," siger Yuval Ben-Itzhak.
 
Han frygter, at de unge kan blive fristet til at begå mere alvorlig cyber-kriminalitet, når de bliver større.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.