Den nye trussel mod din sikkerhed: Børn

Børn helt ned til 11 års alderen skriver deres egen malware-kode for at hacke spil og sociale netværk.

Kan du forestille dig, at dit 11-årige barn skriver malware? De fleste forældre er nok klar over, at deres børn kan finde på at lave narrestreger nogle gange, men de tænker nok ikke på, at børnene ligefrem udvikler skadelig kode. Nu melder AVG Virus Labs, at man har fundet beviser for, at børn helt ned til 11 års alderen laver deres egen malware.

Det sker oftest kun for at vise vennerne, hvad de kan, men koden bliver også brugt til at hacke spil-konti. Det kan lyde harmløst, men sådanne konti til populære online-spil er ofte forbundet med kreditkort, der kan bruges til at købe ting inde i spillet.

Desuden bruger mange spillere de samme login-data til sociale netværk som Facebook og Twitter, og dermed kan de risikere at blive udsat for identitets-tyveri.

BBC fortæller om et konkret eksempel med et cheat-program til online-spillet Runescape, som lover at skaffe virtuelle mønter til spilleren. Men det såkaldte Runescape Gold Hack bruges faktisk til at stjæle spillerens brugernavn og kodeord.

En analyse af koden viste, at programmøren har inkluderet sin mailadresse - og den peger til en 11-årig dreng i Canada.

Der er mange initiativer, som skal lære børn at programmere - men de skal også lære, hvordan de skal bruge deres færdigheder på en ansvarlig måde.

"Du lærer dine børn, at de ikke kan tage noget uden at betale - så de skal også have den slags budskab, når de skriver software," siger AVG's teknologichef, Yuval Ben-Itzhak.

Han fortæller, at sikkerhedsfirmaet har fundet mange eksempler på spil-relateret malware, som indeholder den samme slags klassiske begynderfejl og sandsynligvis er skrevet af mindreårige.

"Problemet bliver kun større, efterhånden som flere lærer at programmere, inden de er voksne og dermed er i stand til at forstå konsekvensen af deres handlinger," siger Yuval Ben-Itzhak.
 
Han frygter, at de unge kan blive fristet til at begå mere alvorlig cyber-kriminalitet, når de bliver større.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.