Artikel top billede

Rige arabere forærer dyre Macbook-computere til skoleelever

Oliemilliarder kan bruges til andet end at købe fodboldklubber.

Da den amerikanske by Joplin i 2011 blev ramt af en tornado, der dræbte 161 mennesker og smadrede byens skole, modtog byens skolevæsen et yderst usædvanligt opkald fra ambassaden for De Forenede Arabiske Emirater. 

"Sig hvad I har brug for," sagde stemmen i den anden ende af røret, skriver Washington Post.

Manden fra ambassaden sagde, at skolen ikke blot skulle tænke på nye skolebøger. Men at de skulle tænke stort.

Derfor pitchede byen sin mest ambitiøse plan over for ambassaden. En plan der ville gøre fysiske bøger overflødige for byens skolebørn.

I dag har alle byens 2200 skolebørn en spritny Macbook, som er finansieret via en donation på knap 5,5 millioner kroner (1 million dollar) fra De Forenede Arabiske Emirater.

Bliver brugt til tests og undevisning

De nye computer har forandret undervisningen på skolen, hvor eleverne bruger de nye computere til prøver, lektier og som et aktivt undervisningsredskab i timerne.

Eleverne sidder ikke længere bænket på lange rækker foran en tavle.

I stedet sidder de nu ofte samlet i grupper. Her sidder eleverne med hver deres computer, hvor videoer og interaktive præsentationen hjælper dem med indlæringen.

Ud over at udstyre byens skoleelever med nye computere har den arabiske oliestat også brugt 5 millioner dollar på et nyt intensivt afsnit til for tidligt fødte børn på byens hospital, der også blevet skadet under tornadoen.

Støtte er del af en større plan

Støtten er en del af en større plan, hvor De Forenede Arabiske Emirater efter samme princip, som når vesten yder nødhjælp, vil give støtte til områder i USA, hvor der er brug for hjælp.  

Og ifølge Washington Post er donationerne et eksempel på, at magtbalancen for nødhjælp er begyndt at skifte.

I mange år har USA og resten af den vestlige verden brugt milliarder på at donere nødhjælp og ny teknologi til resten af verden. Men lande som Kina og de stenrige oliestater yder nu også bidrag, og mindst et af landene har nu også udset sig USA som et land, hvor dele af befolkningen har brug for en håndsrækning.

"Vi prøver at hjælpe, når vi ser, at der er behov for det," siger Yousef al Otaiba, De Forenede Arabiske Emiraters ambassadør i USA, til Washington Post. 

Mange eleverne er dog slet ikke klar over, hvem der har doneret de nye computere. Men det er de voksne, og skolen har modtaget stor kritik for at modtage donationerne, der af kritikerne bliver kaldt for arabiske blodpenge. 

C.J. Huff, der er talsmand for skolen, slår dog fast, at det var det rette at gøre af hensyn til børnene. 

"Det vil være fantastisk, hvis vi selv havde kunnet betale for computerne, men det kunne vi ikke. Nogle gange skal man være villig til at gemme sin stolthed væk og bare kunne acceptere gaver," siger C.J. Huff. 

Læs også:

Kæmpe iPad-invasion i lille dansk kommune

Drop dyre kurser - det er gratis at blive klog på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.