Artikel top billede

Penis-app får legendarisk sanger til at sagsøge HP

Den aldrende Chubby Checker kan intet morsomt se i penis-app, der lånte hans navn.

Det startede som en vittighed, men kan ende med at give HP en seriøs hovedpine.

Et tysk firma, Magic Apps, fik for år tilbage godkendt en app med navnet Chubby Checker. Med app'en kunne kvinder angiveligt estimere størrelsen på deres kommende kærestes "udstyr".

Men som mange vil huske, er Chubby Checker også kunstnernavnet på den kendte sanger Ernest Evans, der især huskes for sangen "The Twist" i 60'erne. Og den rigtige Chubby Checker er ikke begejstret for, at hans navn sammenkædes med en penis-målings-app. Derfor har hans advokater nu lagt sag an mod HP, der nu ejer den app store, webOS, som tidligere var ejet af Palm.

Det skriver BBC.

En lille tyk stump

Tyskerne har givetvis valgt navnet, fordi chubby også er engelsk slang for "stump" eller "tyksak". Og checker har en betydning som "tjekker". Den platte app, som ikke længere findes, kunne ifølge udviklerne forudsige størrelsen på en mands penis ved at tage udgangspunkt i hans skostørrelse og den geografiske region, han bor i. Det skulle, som producenterne skrev, kunne fjerne tvivl og mindske skuffelse, når kvinderne kastede sig ud i et nyt forhold: 

"Med "The Chubby Checker" er der ikke længere grund til at blive skuffet eller overrasket," skrev det tyske firma.

Firmaet er nu lukket, og den kontroversielle app har ikke været tilgængelig længe. Alligevel mener Chubby Checkers advokater, at deres klient har fået sit navn sværtet til. De mener tilmed, at panis-app'en kan være med til at fjerne eller mindske de positive associationer, der er tilknyttet det gode Chubby Checker-navn. Derfor skal HP nu betale for tabte indtægter og udbetale de fulde overskud fra salget af app'en, indtil den blev fjernet i august sidste år.

Overskuddet kan dog vise sig at være noget begrænset. Mediet WebOSNation mener at vide, at Chubby Checker-app'en blev hentet 84 gange. Den kostede seks kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere