Artikel top billede

Penis-app får legendarisk sanger til at sagsøge HP

Den aldrende Chubby Checker kan intet morsomt se i penis-app, der lånte hans navn.

Det startede som en vittighed, men kan ende med at give HP en seriøs hovedpine.

Et tysk firma, Magic Apps, fik for år tilbage godkendt en app med navnet Chubby Checker. Med app'en kunne kvinder angiveligt estimere størrelsen på deres kommende kærestes "udstyr".

Men som mange vil huske, er Chubby Checker også kunstnernavnet på den kendte sanger Ernest Evans, der især huskes for sangen "The Twist" i 60'erne. Og den rigtige Chubby Checker er ikke begejstret for, at hans navn sammenkædes med en penis-målings-app. Derfor har hans advokater nu lagt sag an mod HP, der nu ejer den app store, webOS, som tidligere var ejet af Palm.

Det skriver BBC.

En lille tyk stump

Tyskerne har givetvis valgt navnet, fordi chubby også er engelsk slang for "stump" eller "tyksak". Og checker har en betydning som "tjekker". Den platte app, som ikke længere findes, kunne ifølge udviklerne forudsige størrelsen på en mands penis ved at tage udgangspunkt i hans skostørrelse og den geografiske region, han bor i. Det skulle, som producenterne skrev, kunne fjerne tvivl og mindske skuffelse, når kvinderne kastede sig ud i et nyt forhold: 

"Med "The Chubby Checker" er der ikke længere grund til at blive skuffet eller overrasket," skrev det tyske firma.

Firmaet er nu lukket, og den kontroversielle app har ikke været tilgængelig længe. Alligevel mener Chubby Checkers advokater, at deres klient har fået sit navn sværtet til. De mener tilmed, at panis-app'en kan være med til at fjerne eller mindske de positive associationer, der er tilknyttet det gode Chubby Checker-navn. Derfor skal HP nu betale for tabte indtægter og udbetale de fulde overskud fra salget af app'en, indtil den blev fjernet i august sidste år.

Overskuddet kan dog vise sig at være noget begrænset. Mediet WebOSNation mener at vide, at Chubby Checker-app'en blev hentet 84 gange. Den kostede seks kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?