Artikel top billede

Penis-app får legendarisk sanger til at sagsøge HP

Den aldrende Chubby Checker kan intet morsomt se i penis-app, der lånte hans navn.

Det startede som en vittighed, men kan ende med at give HP en seriøs hovedpine.

Et tysk firma, Magic Apps, fik for år tilbage godkendt en app med navnet Chubby Checker. Med app'en kunne kvinder angiveligt estimere størrelsen på deres kommende kærestes "udstyr".

Men som mange vil huske, er Chubby Checker også kunstnernavnet på den kendte sanger Ernest Evans, der især huskes for sangen "The Twist" i 60'erne. Og den rigtige Chubby Checker er ikke begejstret for, at hans navn sammenkædes med en penis-målings-app. Derfor har hans advokater nu lagt sag an mod HP, der nu ejer den app store, webOS, som tidligere var ejet af Palm.

Det skriver BBC.

En lille tyk stump

Tyskerne har givetvis valgt navnet, fordi chubby også er engelsk slang for "stump" eller "tyksak". Og checker har en betydning som "tjekker". Den platte app, som ikke længere findes, kunne ifølge udviklerne forudsige størrelsen på en mands penis ved at tage udgangspunkt i hans skostørrelse og den geografiske region, han bor i. Det skulle, som producenterne skrev, kunne fjerne tvivl og mindske skuffelse, når kvinderne kastede sig ud i et nyt forhold: 

"Med "The Chubby Checker" er der ikke længere grund til at blive skuffet eller overrasket," skrev det tyske firma.

Firmaet er nu lukket, og den kontroversielle app har ikke været tilgængelig længe. Alligevel mener Chubby Checkers advokater, at deres klient har fået sit navn sværtet til. De mener tilmed, at panis-app'en kan være med til at fjerne eller mindske de positive associationer, der er tilknyttet det gode Chubby Checker-navn. Derfor skal HP nu betale for tabte indtægter og udbetale de fulde overskud fra salget af app'en, indtil den blev fjernet i august sidste år.

Overskuddet kan dog vise sig at være noget begrænset. Mediet WebOSNation mener at vide, at Chubby Checker-app'en blev hentet 84 gange. Den kostede seks kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.