Artikel top billede

Fire værktøjer der får dig til at hade mail mindre

Vi har fundet fire tjenester, der kan hjælpe os med at genfinde glæden ved at bruge e-mail.

Vi har gentagne gang fortalt, hvor stort et dagligt irritationsmoment e-mailen kan være for mange mennesker.

Og i øjeblikket kæmper en række forskellige virksomheder om at udvikle netop det værktøj, der kan genoprette vores tro på e-mailen som kommunikationsmiddel. 

Vi har prøvet fire af de bedste løsninger, som du kan læse mere om her: 

Alto Mail:
AOL - American Online - er blandt amerikanerne først og fremmest kendt for at være den internetudbyder, som mange købte deres første internetforbindelse gennem tilbage i 90'erne.

Men efterfølgende har AOL arbejdet på at skabe sig et medieimperium, og senest har AOL kastet sig ud i forsøg på at redde e-mailen. 

Tidligere på året lancerede AOL nemlig den nyskabende mailløsning Alto Mail.

Alto Mail er groft sagt en ny indpakning til din gamle webmail.

Du knytter din Gmail, Yahoo-mail eller iCloud-mail til Alto, og når du i fremtiden skal åbne din webmail, logger du ind på Altomail.com.

Hos Altomail får du ikke blot et nyt flashy interface, men AOL lover også, at din mail bliver betydeligt mere overskuelig.

Eksempelvis sørger den for automatisk at filtrere alle dine mails fra sociale netværk fra og samle dem i én særlig undermappe. Eller en stack som det hedder i Altos terminologi.

Og det bedste af det hele er, at du lynhurtigt kan oprette dine egne stacks til eksempelvis nyhedsbreve, kvitteringer fra online-køb og så videre.

Med den måske bedste funktion hos Alto, som efterhånden ser ud til at være det nye sort inden for mailhåndtering, er en snooze-funktion, der gør det muligt for dig at skjule en mail fra din indbakke - og herefter lade den poppe op igen som en ny mail på et senere tidspunkt, hvor du har bedre tid til at læse den.

Som du kan se på de følgende sider, er Alto Mail dog langt fra den eneste tjeneste, der har en snooze-funktion.

Desværre virker Alto Mail indtil videre kun via browseren på din computer, men der skulle dog være en app eller mere mobilvenlig udgave på vej.

Alto Mail er stadigvæk i beta-fasen, men du kan forespørge om en invitation her.

Her er øjeblikkets mest hypede app

Mailbox

Mailbox er sandsynligvis dette års mest hypede iPhone-app. 

Det ser vi eksempelvis ved, at udviklerne af app'en for at undgå server-overbelastning har været nødt til at oprette en venteliste, som man skal skrive sig på for at få adgang til app'en.

Noget som op imod en million iPhone-brugere allerede har gjort. 

Ligesom førnævnte Alto Mail har Mailbox en snooze-funktion, der betyder, at mails, som du ikke har tid til at læse, gemmes af vejen og først dukker op senere. 

Herudover kan du med en 'swipe'-bevægelse lynhurtigt arkivere mails og fjerne dem fra din indbakke. Mailbox' bagmænd lægger ikke skjul på, at ambitionen er, at du som bruger lynhurtigt skal kunne arbejde dig ned til bunden af indbakken, så du kan bruge din tid på vigtigere ting. 

Den store ulempe er dog, at Mailbox i første omgang kun findes til iPhone og udelukkende virker med Gmail og Google Apps. 

Journalisten bag denne artikel har brugt Mailbox i næsten to uger og er stærkt begejstret. Det kan du læse mere om i ComONs anmeldelse af Mailbox

Sanebox

"Get off the hamster wheel," lyder løftet fra folkene bag tjenesten Sanebox. 

I stedet for hver dag at skulle kæmpe sig gennem bunker af overflødige mails hævder Sanebox, at tjenesten kun vil præsentere dig for de de vigtigste mails og samtidig sortere de ligegyldige mails fra. 

Sanebox har derfor en del til fælles med den såkaldte Priority Inbox, som du muligvis kender fra Gmail, hvor Google regner sig frem til, hvilke mails der vigtigst for dig og derefter placerer dem øverst i den indbakke. 

Men hvor Priority Inbox i sagens natur udelukkende virker i Google-verdenen, virker Sanebox også med Apple Mail, Exchange-løsninger, Yahoo Mail og mange andre mailtjenester.

Med denne tjeneste kan du tidsindstille dine mails

Men Sanebox hævder også at være mere præcis end Googles Priority Inbox. 

Det skyldes blandt andet, at Sanebox ikke blot analyserer din mailhistorik, men også kan analysere din kommunikation og dine relationer på sociale netværk, når den skal finde frem til, om en mail har høj prioritet eller blot er et ligegyldigt nyhedsbrev. 

Sanebox er gratis i de første 14 dage, men koster herefter knap 30 kroner (5 dollar) om måneden.

Her på ComON har vi tidligere omtalt Sanebox i denne artikel. 

Boomerang

Boomerang var blandt de første tjenester, der gjorde det muligt at "snooze mails". En mulighed som både Mailbox og Alto Mail nu tilbyder. 

Men hvor de to førnævnte mailtjenester med ordet snooze drager paralleller til et vækkeur, der bliver sat på pause, så sammenligner Boomerang sin funktion med ... ja, en boomerang. 

I Boomerang-universet kaster du således dine mails ud af indbakken, hvorefter de som en boomerang vender tilbage til dig, når du har tid til at læse dem. 

Ud over denne mulighed er Boomerang også kendt for at gøre det muligt for dig at time, hvornår du skal afsende en specifik mail. 

Skal du eksempelvis sende en mail til en person, som du ved er på ferie, så risikerer du, at din mail ender i en stor bunke af ulæste feriemails. Men i stedet kan du skrive mailen med det samme og derefter tidsindstille den, så den først bliver afsendt, når personen er kommet hjem fra ferie og igen sidder ved sit skrivebord. 

Boomerang er et plugin til Gmail, og tjenesten er gratis, så længe du højst gør brug af den 10 gange om måneden.

Læs også:

Her er årsagen til at vi har lagt e-mailen for had

Derfor er email på vej på alderdomshjem

Denne nye app kan frelse dig fra mail-lede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.