Artikel top billede

Her er den seneste udgave af PlayStation 3 i superslim-format.

I aften kommer den nye PlayStation

Til midnat er der premiere på efterfølgeren til PS3.

Sony har indkaldt til et pressemøde i New York den 20. februar kl. 18.00 lokal tid, som er midnat dansk tid. Det er allerede sikkert, at emnet er den næste generation af PlayStation. På denne side kan man tilmelde sig og blive informeret per e-mail om nyhederne. Der er også en kort teaser-video på YouTube, som ikke afslører konkrete detaljer.

Mange informationer er allerede sluppet ud, selv om de ikke er bekræftet officielt. Sony har droppet den usædvanlige Cell-arkitektur i PlayStation 3 og bruger nu en pc-lignende arkitektur fra AMD med en otte-kerne-processor på 1,6 GHz, en 800 MHz GPU med DirectX 11.1 og 8 GB RAM. Processoren skulle bygge på AMD's nye Jaguar-arkitektur.

Beslutningen om at skifte til en pc-lignende platform har store konsekvenser for udviklere. Det bliver meget lettere at portere spil til konsollen, men det betyder også, at de gamle PS3-spil ikke umiddelbart kan køre. Enten skal Sony indbygge en ekstra chip for at sikre kompatibilitet, eller også skal spillene streames fra nettet.

Sony har allerede sikret sig den nødvendige teknologi gennem købet af streaming-firmaet Gaikai. Der går rygter om, at alle PS3-spil skal streames direkte til den nye konsol. Det kan tænkes, at Sony vil tilbyde det komplette katalog med gamle spil i et streaming-abonnement, hvor man betaler en fast pris, eller at man skal lægge det originale lagermedie i drevet for at starte streamingen.

Det skulle nemlig være sikkert, at både den næste PlayStation og Xbox fra Microsoft vil indeholde et Blu-ray-drev. Trods muligheden for at downloade og streame spil er der stadig mange brugere med langsomme internet-forbindelser. Men det tyder på, at spillene muligvis bliver fast knyttet sammen med en online-konto - ligesom det kendes fra tjenesten Steam.

Det ser ud til, at hardwareydelsen i den næste PlayStation og Xbox bliver omtrent den samme. Både Sony og Microsoft vil forsøge at lokke kunderne med eksklusive titler, der kun findes på deres platform.

Begge konsoller skulle være i stand til at køre spil flydende i Full HD med 1.920 x 1.080 billedpunkter med 60 frames i sekundet. Men springet i den grafiske kvalitet skulle være mindre end i den sidste generation. Der er heller ingen tegn på, at de nye konsoller kommer til at understøtte 4K.

Skal måske vente længe endnu

Det er tidligere set, at der kan gå et helt år eller mere mellem præsentationen af en ny konsol og salgsstart i butikkerne. Men rygter siger, at den næste PlayStation kan købes senere i år. Microsoft ventes også at være klar med sin efterfølger til Xbox 360 inden jul.

Det kommer på et tidspunkt, hvor salget af konsoller, spil og tilbehør er faldet med næsten en fjerdedel i USA på et år. En del af forklaringen er, at de nuværende konsoller fra Sony og Microsoft har seks-syv år på bagen, og deres hardware er efterhånden lettere forældet.

Samtidig har mobilspil på smartphones og tablet-pc'er udviklet sig til en stigende trussel mod konsollerne. Nintendo kom med sin nye Wii U konsol sidste år, hvor controlleren har en indbygget touch-skærm, men her har salget været skuffende. Det samme gælder for Sony's håndholdte PS Vita.

Der kommer en bølge af nye Android-konsoller som det meget omtalte Kickstarter-projekt Ouya, og det er nemt at spille sine iPad-spil på fjernsynet med platforme som Apple TV.

Det er ikke sikkert, at den nye konsol kommer til at hedde PlayStation 4. Prototypen har angiveligt kodenavnet "Orbis".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere