Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Microsoft er på vej med stor opdatering til Windows 8

Den første store opdatering til Windows 8 under kodenavnet "Blue" skulle være halvt færdig. De første skærmbilleder er måske allerede lækket.

Forleden kunne ZDNet fortælle, at Windows-brugere fremover kan regne med en stor opdatering af operativsystemet hvert år. Microsoft kommer senere i år med en større opdatering til Windows 8 under kodenavnet "Blue", og det markerer samtidig den første af de årlige opdateringer til Windows.

Nu fortæller flere kilder til ZDNet-bloggeren Mary Jo Foley, at Windows Blue-holdet hos Microsoft netop har nået den første Milestone Build (M1). Det skulle betyde, at man er omtrent halvvejs i udviklingen af Blue. Der kommer også en Milestone Build 2 (M2), inden den færdige version ventes klar inden årets udgang. Det kan ske allerede til august.

Meldingen om at M1 er færdig passer med, at de første skærmbilleder muligvis er sluppet ud på nettet.

"Blue" er ikke kun kodenavnet for en opdatering til Windows, men også for nye versioner af Windows Phone, Windows Server og de forskellige tjenester i Live-platformen.

Det er altså en bølge af produktopdateringer, som ikke nødvendigvis kommer på den samme dag, men som skulle være klar omtrent på samme tidspunkt.

Der kommer flere mindre fejlrettelser og opdateringer inden Blue, men her er der altså tale om en meget betydelig opdatering af de forskellige platforme.

Microsoft er ved at gennemføre en større omstilling, hvor man tidligere har leveret større opdateringer til sine platforme med to-tre års mellemrum. Nu skal det ske årligt, og Blue bliver den første af disse opdateringer. Den skal muligvis distribueres ud til brugerne direkte gennem Windows Store.

ZDNet kan ikke fortælle, hvilke nye funktioner der kommer til at indgå i Blue. Men det kan være ændringer i brugerfladen og nye versioner af centrale programmer som browser og mail. Det er også muligt, at der kommer opdateringer til kernel og drivere, som gør systemet hurtigere og forbedrer batteri-tiden.

Samtidig arbejder Microsoft også på en efterfølger til det aktuelle Windows, der går under betegnelsen Windows 9. Derfor kan der opstå forvirring hos kunderne.

Men Microsoft ventes at betegne Blue som en "opfriskning" af Windows 8 og ikke som et helt nyt operativsystem. Det betyder så også, at Blue bliver gratis for brugerne, ligesom de forskellige Service Packs til tidligere versioner af Windows.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere