Artikel top billede

Danske Zendesk hacket: Twitter-brugere i farezonen

En hacker er brudt ind hos det dansk-stiftede Zendesk og har stjålet brugerdata fra Twitter, Tumblr og Pinterest.

De sidste år har været et sandt eventyr for det danske firma Zendesk, der startede i ydmyge lokaler på Østerbro i 2007. Softwarefirmaet er senere flyttet fra Østerbro til San Francisco og har fået en række store kunder til sit helpdesk-system. Nu fortæller Zendesk, at man har været udsat for et elektronisk indbrud, som kan give grimme ridser i lakken.

"Vi er blevet hacket," lyder overskriften i Zendesk-bloggen. Her fortæller selskabets stifter Mikkel Svane, at en ukendt hacker har haft adgang til systemet i denne uge.

"Så snart vi blev klar over angrebet, har vi lukket sikkerhedshullet og blokeret for hackerens adgang," skriver han.

Der er nu indledt en undersøgelse af angrebet, men det ser foreløbig ud til, at hackeren har haft adgang til support-informationer fra tre af selskabets kunder.

"Vi tror, at hackeren har downloadet mail-adresser for brugere, som har kontaktet disse tre kunder for at få support, samt emnelinier fra deres mails. Vi har nu taget kontakt til de pågældende kunder og samarbejder med dem i sagen," fortæller Mikkel Svane.

Han lover samtidig, at selskabet nu vil styrke sin it-sikkerhed og udvikle nye procedurer, der skal forhindre, at et lignende angreb kan gentage sig.

"Vi er utrolig skuffede over, at det er sket, og vi vil gøre alt for at sikre, at det ikke sker igen," lyder firmastifterens løfte.

Zendesk fortæller ikke selv, hvilke tre kunder der er tale om, men Wired kan afsløre, at det er de tre sociale netværk Twitter, Tumblr og Pinterest. Det betyder også, at der kan være tale om millioner af berørte brugere. Det ventes, at alle tre selskaber vil informere deres brugere direkte om datatyveriet.

De sociale netværk har allerede sendt mails til nogle brugere, hvor man bekræfter, at hacker-angrebet hos Zendesk kan placere dem i farezonen. Det anbefales at være ekstra forsigtig, hvis man modtager mails fra ukendte personer.

Ifølge Wired har hackeren muligvis også fået fat i brugernes telefon-numre, men deres kodeord skulle ikke være kompromitteret.

Zendesk har ifølge sine egne oplysninger omkring 25.000 kunder, der bruger selskabets helpdesk-software.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere