Artikel top billede

Danske Zendesk hacket: Twitter-brugere i farezonen

En hacker er brudt ind hos det dansk-stiftede Zendesk og har stjålet brugerdata fra Twitter, Tumblr og Pinterest.

De sidste år har været et sandt eventyr for det danske firma Zendesk, der startede i ydmyge lokaler på Østerbro i 2007. Softwarefirmaet er senere flyttet fra Østerbro til San Francisco og har fået en række store kunder til sit helpdesk-system. Nu fortæller Zendesk, at man har været udsat for et elektronisk indbrud, som kan give grimme ridser i lakken.

"Vi er blevet hacket," lyder overskriften i Zendesk-bloggen. Her fortæller selskabets stifter Mikkel Svane, at en ukendt hacker har haft adgang til systemet i denne uge.

"Så snart vi blev klar over angrebet, har vi lukket sikkerhedshullet og blokeret for hackerens adgang," skriver han.

Der er nu indledt en undersøgelse af angrebet, men det ser foreløbig ud til, at hackeren har haft adgang til support-informationer fra tre af selskabets kunder.

"Vi tror, at hackeren har downloadet mail-adresser for brugere, som har kontaktet disse tre kunder for at få support, samt emnelinier fra deres mails. Vi har nu taget kontakt til de pågældende kunder og samarbejder med dem i sagen," fortæller Mikkel Svane.

Han lover samtidig, at selskabet nu vil styrke sin it-sikkerhed og udvikle nye procedurer, der skal forhindre, at et lignende angreb kan gentage sig.

"Vi er utrolig skuffede over, at det er sket, og vi vil gøre alt for at sikre, at det ikke sker igen," lyder firmastifterens løfte.

Zendesk fortæller ikke selv, hvilke tre kunder der er tale om, men Wired kan afsløre, at det er de tre sociale netværk Twitter, Tumblr og Pinterest. Det betyder også, at der kan være tale om millioner af berørte brugere. Det ventes, at alle tre selskaber vil informere deres brugere direkte om datatyveriet.

De sociale netværk har allerede sendt mails til nogle brugere, hvor man bekræfter, at hacker-angrebet hos Zendesk kan placere dem i farezonen. Det anbefales at være ekstra forsigtig, hvis man modtager mails fra ukendte personer.

Ifølge Wired har hackeren muligvis også fået fat i brugernes telefon-numre, men deres kodeord skulle ikke være kompromitteret.

Zendesk har ifølge sine egne oplysninger omkring 25.000 kunder, der bruger selskabets helpdesk-software.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.