Artikel top billede

Hallo Samsung, er der nogen hjemme?

Med en tablet-mobil på otte tommer er du sikker på at se tåbelig ud, når du skal ringe uden at bruge et headset. Men Galaxy Note 8 er mere end bare en usædvanlig stor smartphone på 21 centimeter.

På CES-messen i Las Vegas i januar kunne Huawei fremvise en ny Android-topmodel på 6,1 tommer, og med en længde på 16 centimeter var det alletiders monster af en smartphone. 

Det har Samsung nu overgået på Mobile World Congress i Barcelona, hvor den sydkoreanske elektronikgigant netop har præsenteret Galaxy Note 8.

Den er - som navnet antyder - otte tommer og hele 21 centimeter lang.

Der er altså garanti for at se mere end almindelig tåbelig ud, når der tales i den udendørs - medmindre der bruges headset.

Og der er nok en god idé, hvis du vil føre lange samtaler med denne mobil, da den vejer 338 gram. Eller cirka tre gange så meget som iPhone 5.

Men samtalefunktionaliteten er formentlig bare en ekstra funktion til tablet'en, der med sin størrelse ser ud til at ville konkurrere med iPad Mini på 7,9 tommer.

Lav skærmopløsning

Selv om skærmen på Galaxy Note 8 er stor, er opløsningen ikke stukket af. Den er 1.280 gange 800 pixel og altså mindre end de Android-topmodeller omkring 4,7 til 5 tommer, som i øjeblikket lokker med fuld HD, 1.920 gange 1.080 pixel.

Skærmen kan naturligvis betjenes med touch, og Samsung har smidt sin interaktive S Pen med i pakken, så der kan skrives noter på displayet. Der er også et lille musehul i tablet-mobilen, som den kan krybe ind i og gemme sig.

En 1,6 GHz quadcore processor fungerer som motor på Galaxy Note 8, der fås med enten 16 eller 32 gigabyte lagerplads.

Det er muligt at udvide med et Micro-SD-kort. Der er kameraer på både fronten og bagsiden, men de tager ikke billeder i nogen vanvittig høj opløsning, men nøjes med 5 og 1,3 megapixel.

En stor skærm sluger naturligvis mere strøm end en mindre, og derfor har Samsung smidt et forholdsvis stort batteri i tablet-mobilen på 4.600 mAh. Det er dobbelt op i forhold til Samsungs egen Galaxy S3, der nemt holder en dag med en del aktivitet på sin 4,8 tommer skærm.

Prisen for Galaxy Note 8 er 4.699 kroner, og den fungerer med 4G. Det er også muligt at få fingre i en udgave, der udelukkende virker med Wi-Fi, og den koster 3.400 kroner.

Samsungs nye tablet-mobil er ude i butikkerne i løbet af foråret.

Hvad mener du? Er det gået for vidt med de her store telefoner på fem, seks og otte tommer? Hvilken skærmstørrelse er helt perfekt i din verden? Smid en kommentar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.