Artikel top billede

Den grønne jagt er begyndt: Hvor er verdens bedste it-projekt?

Det danske initiativ Sustainia leder nu efter bæredygtige it-projekter. Den tidl. guvernør i Californien Arnold Schwarzenegger kommer til København og uddeler pris til de bedste.

Til oktober uddeler den kendte skuespiller og tidl. guvernør i Californien Arnold Schwarzenegger den såkaldte Sustainia Award til verdens bedste bæredygtige projekter. Det sker i København, hvor den årlige bæredygtighedsliste Sustainia100 bliver præsenteret til oktober.

Frem til den 22. marts kan både virksomheder, organisationer, forskere og private borgere indsende deres projekter i en række kategorier, herunder it, energi og byudvikling.

"Sustainia100-listen identificerer og samler de mest inspirerende projekter og tilbyder hermed en oversigt til de beslutningstagere, virksomheder, NGO'ere og forbrugere, der i stigende grad efterspørger bæredygtige alternativer," siger Laura Storm, der er direktør for Sustainia.

Det danske bæredygtighedsinitiativ står bag en global kampagne, hvor man sætter fokus på grøn teknologi.

Sidste år blev Sustainia100 offentliggjort af Norges tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland og den danske EU-kommissær Connie Hedegaard under FN-topmødet Rio+20 i Brasilien. Listen samlede løsninger fra mere end 45 lande.  
 
Denne gang er Sustainia gået sammen med EU-kommissionens kampagne "A world you like. With a climate you like", der udbreder kendskab til europæiske klimaløsninger. Det nye partnerskab betyder også, at Connie Hedegaard skal uddele en pris til det bedste europæiske projekt i oktober.

I sin tid som guvernør for det amerikanske it-mekka Californien deltog Arnold Schwarzenegger blandt andet på it-messen CeBIT i Hannover, og han gjorde sig bemærket med et positivt syn på teknologien, der også blev understreget under FN's klimatopmøde i København i 2009.
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Data Engineer Consultant

TP Aerospace Holding A/S

Cloud Operations Engineer

UCL Erhvervsakademi & Professionshøjskole

Adjunkt/lektor til undervisning på Datamatikeruddannelsen

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Test Automation Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere