Artikel top billede

Touch er fortid: Lad hånden svæve over skærmen

Slut med fedtede touch-skærme. Med ny teknologi behøver du blot holde hånden over skærmen.

Ikke røre! STMicroelectronics har præsenteret en ny touchless-teknologi på Mobile World Congress i Barcelona. Her er det ikke længere nødvendigt at røre ved skærmen for at give input. Det er nok at holde hånden et lille stykke over skærmen. En sensor sørger for at registrere dine bevægelser. Det er altså slut med fedtede touch-skærme.

STMicro fortæller, at teknologien er udviklet i de sidste 18 måneder. Den første tablet-pc med touchless-input kommer senere i år, men selskabet vil ikke fortælle, hvem der skal fremstille den.

Der er tale om en helt ny opfindelse, men inspirationen kommer fra et musikinstrument, der blev bygget for næsten 100 år siden.

Det fortæller Benedetto Vigno, der er chef for sensor-produkter hos STMicro, til nyhedsbureauet Bloomberg.

"Der var et interessant instrument, der blev opfundet i 1919 af en russisk fyr kaldet Theremin. Du kunne spille musik med dine hænder ved at holde dem et stykke væk, uden at røre det. Det er sådan, vi kom på ideen," fortæller han.

Leon Theremin kaldte selv sin opfindelse for en thermovox. Det var et elektronisk musik-instrument, der havde to antenner. Det mærkelige instrument blev brugt til at frembringe lydene til gamle science-fiction-film.

STMicro har hovedkvarter i Geneve i Schweiz og sælger sensorer og anden teknologi til store producenter som Apple, Samsung, Nokia og Blackberry.

Den første store ordre var sensorer til den bevægelsesfølsomme controller i Nintendo Wii tilbage i 2005. I dag sælger STMicro omkring 1,5 millioner sensor-moduler om dagen, der bruges i smartphones og andre mobile enheder til at registrere position, orientering og bevægelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.