Artikel top billede

Touch er fortid: Lad hånden svæve over skærmen

Slut med fedtede touch-skærme. Med ny teknologi behøver du blot holde hånden over skærmen.

Ikke røre! STMicroelectronics har præsenteret en ny touchless-teknologi på Mobile World Congress i Barcelona. Her er det ikke længere nødvendigt at røre ved skærmen for at give input. Det er nok at holde hånden et lille stykke over skærmen. En sensor sørger for at registrere dine bevægelser. Det er altså slut med fedtede touch-skærme.

STMicro fortæller, at teknologien er udviklet i de sidste 18 måneder. Den første tablet-pc med touchless-input kommer senere i år, men selskabet vil ikke fortælle, hvem der skal fremstille den.

Der er tale om en helt ny opfindelse, men inspirationen kommer fra et musikinstrument, der blev bygget for næsten 100 år siden.

Det fortæller Benedetto Vigno, der er chef for sensor-produkter hos STMicro, til nyhedsbureauet Bloomberg.

"Der var et interessant instrument, der blev opfundet i 1919 af en russisk fyr kaldet Theremin. Du kunne spille musik med dine hænder ved at holde dem et stykke væk, uden at røre det. Det er sådan, vi kom på ideen," fortæller han.

Leon Theremin kaldte selv sin opfindelse for en thermovox. Det var et elektronisk musik-instrument, der havde to antenner. Det mærkelige instrument blev brugt til at frembringe lydene til gamle science-fiction-film.

STMicro har hovedkvarter i Geneve i Schweiz og sælger sensorer og anden teknologi til store producenter som Apple, Samsung, Nokia og Blackberry.

Den første store ordre var sensorer til den bevægelsesfølsomme controller i Nintendo Wii tilbage i 2005. I dag sælger STMicro omkring 1,5 millioner sensor-moduler om dagen, der bruges i smartphones og andre mobile enheder til at registrere position, orientering og bevægelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere