Artikel top billede

Hacker-angreb rammer 50 millioner Evernote-brugere

Evernote har bedt alle sine brugere om at ændre deres kodeord.

Den populære internet-tjeneste Evernote har været udsat for et dataindbrud, som betyder, at alle brugerne nu skal udskifte deres kodeord. Det menes at der er omkring 50 millioner Evernote-brugere.

Sikkerhedsholdet hos Evernote fortæller i en besked, at man har opdaget og blokeret mistænkelig aktivitet i firmaets systemer, som ser ud til at være et koordineret forsøg på at få adgang til sikre områder på Evernote.

I den efterfølgende undersøgelse har man ikke fundet tegn på, at angriberne har haft adgang til indhold gemt i Evernote. Dermed tyder det heller ikke på, at de har været i stand til at ændre eller slette data.

Men det ser ud til, at hackerne har hentet databasen med alle brugernavne, mailadresser og krypterede kodeord.

Trods beskyttelsen er det sandsynligvis kun et spørgsmål om tid, før hackerne har knækket krypteringen.

Derfor skal alle Evernote-brugere nu vælge et nyt kodeord, næste gang de logger ind. Det betyder også, at kodeordet skal ændres i alle de mobile apps.

Samtidig kommer der flere opdateringer til de forskellige apps, der skal gøre det lettere at veksle kodeordet.

Evernote anbefaler at undgå simple kodeord, der kan findes i en ordbog, og ikke bruge det samme kodeord på forskellige sites eller tjenester. Desuden bør man aldrig klikke på "Reset password" links i e-mails. I stedet bør man gå direkte til det pågældende websted for at ændre kodeordet.

I de sidste uger har både Apple, Facebook og Microsoft været udsat for dataindbrud. Det sociale netværk Twitter fortalte i sidste måned, at 250.000 brugerkonti var kompromitteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.