Artikel top billede

Hacker-angreb rammer 50 millioner Evernote-brugere

Evernote har bedt alle sine brugere om at ændre deres kodeord.

Den populære internet-tjeneste Evernote har været udsat for et dataindbrud, som betyder, at alle brugerne nu skal udskifte deres kodeord. Det menes at der er omkring 50 millioner Evernote-brugere.

Sikkerhedsholdet hos Evernote fortæller i en besked, at man har opdaget og blokeret mistænkelig aktivitet i firmaets systemer, som ser ud til at være et koordineret forsøg på at få adgang til sikre områder på Evernote.

I den efterfølgende undersøgelse har man ikke fundet tegn på, at angriberne har haft adgang til indhold gemt i Evernote. Dermed tyder det heller ikke på, at de har været i stand til at ændre eller slette data.

Men det ser ud til, at hackerne har hentet databasen med alle brugernavne, mailadresser og krypterede kodeord.

Trods beskyttelsen er det sandsynligvis kun et spørgsmål om tid, før hackerne har knækket krypteringen.

Derfor skal alle Evernote-brugere nu vælge et nyt kodeord, næste gang de logger ind. Det betyder også, at kodeordet skal ændres i alle de mobile apps.

Samtidig kommer der flere opdateringer til de forskellige apps, der skal gøre det lettere at veksle kodeordet.

Evernote anbefaler at undgå simple kodeord, der kan findes i en ordbog, og ikke bruge det samme kodeord på forskellige sites eller tjenester. Desuden bør man aldrig klikke på "Reset password" links i e-mails. I stedet bør man gå direkte til det pågældende websted for at ændre kodeordet.

I de sidste uger har både Apple, Facebook og Microsoft været udsat for dataindbrud. Det sociale netværk Twitter fortalte i sidste måned, at 250.000 brugerkonti var kompromitteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere