Artikel top billede

Google satser på musikstreaming

Google angriber Spotify med musiktjeneste. Men Beats er også på vej med en ny tjeneste, der kan blive en seriøs konkurrent.

Google kommer senere i år med to nye abonnements-baserede musiktjenester. Warner Music har netop indgået en licensaftale med Google for de to tjenester, der skal lanceres på Google Play og på Youtube. Det skriver Billboard.

Samtidig forhandler Google med Universal Music, Sony Music og andre musikudgivere for at opnå lignende aftaler.

Dermed kommer Google til at konkurrere med Spotify, Rhapsody, Rdio og mange andre streaming-tjenester på nettet.

Men søgegiganten har to gode kort i ærmet - Android og Youtube. Google sælger allerede musik gennem Google Play og tilbyder også lagerplads til musikfiler, hvor man kan uploade sin samling og streame den tilbage til alle enheder.

Det skal nu udvides med en tjeneste, hvor man kan streame musik, som man ikke allerede ejer. Ifølge de seneste tal ligger Android på to ud af tre solgte smartphones.

Youtube har omkring 800 millioner unikke brugere om måneden, og her vil man introducere en betalingspligtig abonnements-model, hvor brugerne til gengæld kan slippe for annoncer.

Det ventes, at Google vil lancere sine nye streaming-tjeneste senere på sommeren. Det er omtrent samtidig med en ny abonnements-baseret streaming-tjeneste fra Beats Electronics, der er stiftet af den amerikanske hiphop-producent Dr. Dre.

Selskabet har netop modtaget en investering på mere end 300 mio. kr. til sin tjeneste med kodenavnet "Daisy".

Ifølge Reuters er Apple også interesseret i den nye tjeneste. Apple-chef Tim Book mødtes med Beats-direktør Jimmy Iovine i februar for at drøfte Daisy-projektet.

Beats har tidligere fortalt, at Daisy skal give adgang til et musikkatalog med 12 millioner sange.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.