Artikel top billede

Superkonsol kan måle, om du bliver ophidset

Den første prototype af Steam Box er klar til test hos brugerne i de næste måneder.

Firmaet bag den populære spiltjeneste Steam kommer snart med sin egen konsol. Valve forventer, at den første prototype af Steam Box er klar til test hos brugerne inden for de næste tre-fire måneder.

I et interview med britiske BBC fortæller Valve-chef Gabe Newell, at man snart har hardwaren på plads.

"Vi vil forære nogle prototyper til kunder for at se deres reaktioner, og det bliver nok i de næste tre eller fire måneder," siger Newell, som er i Storbritannien for at modtage en ærespris fra British Academy of Film and Television Arts.

Han forklarer, at man arbejder med at reducere støjniveauet og varmeudviklingen i konsollens hardware, som samtidig skal være kraftig nok til at trække de nyeste spil. Samtidig arbejdes der på controlleren, hvor man overvejer at indbygge sensorer, der kan måle spillerens fysiske tilstand.

"Du skal være i stand til måle direkte, hvor ophidset spillerne er - f.eks. deres hjerterytme - for at tilbyde dem en ny oplevelse, hver gang de spiller," siger Valve-chefen.

Selskabet har allerede forvandlet sig selv fra et spilfirma til verdens største online-markedsplads for spil, og nu vil man så tage springet til konsol-verden. Den nye konsol skal udfordre Nintendo's Wii U, den kommende Sony PS4 og den næste Xbox fra Microsoft. Samtidig kommer der flere nye Android-konsoller.

Gabe Newell vil ikke afsløre, om Valve arbejder på fortsættelser i de populære Half-Life og Portal-serier. Valve mangler stadig at levere den tredje og sidste episode til Half-Life 2 - den anden episode kom i 2007 - og der er heller ingen nye informationer om efterfølgeren Half-Life 3.

Slagsmål med Apple

Valve har allerede en Big Picture Mode, hvor man kan betjene Steam med en konsol-lignende brugerflade.  Der er allerede mange spil i butikken, som kan bruges sammen med en gamepad. Her er det ikke nødvendigt at tilslutte tastatur eller mus. Det danske Limbo er et af de spil, der er optimeret til Big Picture Mode.

Ifølge tidligere rygter skal Steam Box indeholde en Core i7 processor, 8 GB RAM og grafik-processor fra Nvidia. Den skulle være i stand til at køre alle normale pc-spil, og den skulle også understøtte alternative spiltjenester som EA's Origin.

Der er sandsynligvis tale om en kompakt pc i en boks, der er klar til at blive koblet til fjernsynet. Den bliver muligvis leveret med en controller med udskiftelige komponenter. Valve fik et patent på en sådan controller sidste år.

Det vides ikke, om boksen skal køre med Windows, Mac OS eller Linux, hvor Valve netop har udviklet en ny Steam-klient.

Det ser ud til, at Steam gør klar til et slagsmål med Apple og deres Apple TV platform. Steam vil etablere en åben platform for spil som alternativ til Apples lukkede model. Her kan der blive tale om en gentagelse af kampen mellem iOS og Android.

Der er omkring 50 millioner registrerede brugere og 1.700 spil i Steam-tjenesten, som er den største download-butik for spil på nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.