Artikel top billede

Microsoft lokker: Få Office helt gratis

Softwarefirmaet tilbyder Windows 8 til spotpris for at få pc-firmaer til at bruge operativsystemet på deres touch-computere.

I januar sluttede opgraderingstilbuddet til Windows 8, men pc-producenter kan stadig få Microsofts operativsystem meget billigt. Microsoft forlanger kun 30 dollar eller omkring 160 kroner for Windows 8 og Office-pakken, hvis pc-producenter installerer den på computere med touchscreens på mindre end 10,8 tommer. Det skriver Wall Street Journal. Den normale pris for OEM-udgaven ligger på 120 dollar.

Microsoft tilbyder også rabatter til computere med større skærme, men her er der ikke en gratis Office-pakke.

De store rabatter skal sætte gang i salget af Windows 8 og hjælpe det nye operativsystem med at vinde udbredelse på de helt små computere med touch og tablet-pc'er med tastatur. Det kan betyde, at de mobile produkter kan sælges til stort set samme pris som Android-enheder.

Mange af de nye billige modeller med Windows 8 kan være klar til august, hvor skoleåret starter igen i USA.

Microsoft vil ikke selv bekræfte rabatterne over avisen, men pc-firmaet Asus fortæller, at der er startet flere initiativer, som skal sætte gang i salget af notebooks, netbooks og Eee-pc'er med Windows 8.

Det er ikke kun Android, der er en trussel mod Windows 8. Google har også sin mobile Chrome-platform, og der er netop introduceret en ny Chromebook i luksus-segmentet. En Samsung Chromebook til 249 dollar er det bedst sælgende produkt i sin størrelses-klasse på Amazon.

Den taiwanesiske nyhedstjeneste Digitimes melder også om store rabatter på Windows 8. Her lyder meldingen ligeledes, at Microsoft kaster en gratis Office-pakke med i handlen, hvis pc-producenter installerer Windows 8 på touch-computere med små skærme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.