Artikel top billede

Helt vildt: Spilfirma scorer millioner på Kickstarter

Kickstarter har udviklet sig til en guldgrube for spilbranchen. Et nyt rollespil nåede sit mål på seks timer. Der er stadig 28 dage tilbage.

For spiludviklere er crowdfunding-platformen Kickstarter en gylden mulighed for at få finansieret projekter, som har svært ved at skaffe penge på andre måder. Det seneste eksempel er rollespillet "Torment: Tides of Numenera", som er en uofficiel fortsættelse til kultspillet "Planescape: Torment".  

Spilfirmaet InXile Entertainment havde som mål at samle 900.000 dollar eller lidt over fem millioner kroner på Kickstarter. Men dette mål var allerede nået efter seks timer, og pengene fortsætter med at vælte ind til projektet, som dermed kan blive det mest succesfulde spilprojekt på Kickstarter nogensinde.

I skrivende stund er der samlet 1,8 millioner dollar fra mere end 32.000 bidragydere, og der er stadig 28 dage tilbage.

Det tyder på, at 2013 kan blive et endnu bedre år for spil på Kickstarter end sidste år, da den legendariske spilskaber Tim Schafer samlede næsten 20 millioner kroner til et nyt adventure-spil. Faktisk var det hele 2.796 nye spil, der blev finansieret gennem Kickstarter sidste år.

Rekorden blev sat i oktober, da "Project Eternity" samlede mere end 22 millioner kroner.

Fælles for mange af de rigtig succesfulde projekter på Kickstarter er, at de har modtaget langt flere penge end det beløb, der oprindelig var målet. Alle projekter har et mindstebeløb, der skal indsamles for at kunne gennemføre projektet - men brugerne kan sagtens donere meget mere.

Tim Schafer havde som mål at samle to millioner kroner, og han endte altså med 18 mio. kr. For "Project Eternity" var målet sat til lidt over seks mio. kr. Men det blev til 22 mio. kr. og dermed en ny rekord efter 40 dage på Kickstarter.

Meget tyder på, at "Torment: Tides of Numenera" kan slå denne rekord. Der er blandt andet mulighed for at navngive en figur i spillet og få sit navn på et monument, hvis man bidrager med et større beløb. Spillet skal være færdigt i december 2014.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?