Artikel top billede

Helt vildt: Spilfirma scorer millioner på Kickstarter

Kickstarter har udviklet sig til en guldgrube for spilbranchen. Et nyt rollespil nåede sit mål på seks timer. Der er stadig 28 dage tilbage.

For spiludviklere er crowdfunding-platformen Kickstarter en gylden mulighed for at få finansieret projekter, som har svært ved at skaffe penge på andre måder. Det seneste eksempel er rollespillet "Torment: Tides of Numenera", som er en uofficiel fortsættelse til kultspillet "Planescape: Torment".  

Spilfirmaet InXile Entertainment havde som mål at samle 900.000 dollar eller lidt over fem millioner kroner på Kickstarter. Men dette mål var allerede nået efter seks timer, og pengene fortsætter med at vælte ind til projektet, som dermed kan blive det mest succesfulde spilprojekt på Kickstarter nogensinde.

I skrivende stund er der samlet 1,8 millioner dollar fra mere end 32.000 bidragydere, og der er stadig 28 dage tilbage.

Det tyder på, at 2013 kan blive et endnu bedre år for spil på Kickstarter end sidste år, da den legendariske spilskaber Tim Schafer samlede næsten 20 millioner kroner til et nyt adventure-spil. Faktisk var det hele 2.796 nye spil, der blev finansieret gennem Kickstarter sidste år.

Rekorden blev sat i oktober, da "Project Eternity" samlede mere end 22 millioner kroner.

Fælles for mange af de rigtig succesfulde projekter på Kickstarter er, at de har modtaget langt flere penge end det beløb, der oprindelig var målet. Alle projekter har et mindstebeløb, der skal indsamles for at kunne gennemføre projektet - men brugerne kan sagtens donere meget mere.

Tim Schafer havde som mål at samle to millioner kroner, og han endte altså med 18 mio. kr. For "Project Eternity" var målet sat til lidt over seks mio. kr. Men det blev til 22 mio. kr. og dermed en ny rekord efter 40 dage på Kickstarter.

Meget tyder på, at "Torment: Tides of Numenera" kan slå denne rekord. Der er blandt andet mulighed for at navngive en figur i spillet og få sit navn på et monument, hvis man bidrager med et større beløb. Spillet skal være færdigt i december 2014.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere