Artikel top billede

Forbud kan ramme Google Maps

Microsoft mener at Google Maps krænker et af selskabets patenter fra 1996. Det kan betyde, at Googles kort-tjeneste bliver forbudt i Tyskland.

Nu forsøger Microsoft at få en domstol i München til at forbyde Google Maps i Tyskland. Softwarefirmaet hævder at Googles kort-tjeneste krænker et patent fra 1996. Microsoft har selv en kort-tjeneste, Bing Maps, som er en direkte konkurrent til Google Maps.

Den nye retssag mod Google og datterselskabet Motorola Mobility, der startede torsdag, er kun en ud af mange sager, der kører i mobilbranchens patentkrig.

Men det ser ud til, at Microsoft har gode kort på hånden i den tyske sag. Ifølge bloggen FOSS Patents har dommeren i den tyske sag signaleret, at Google sandsynligvis har krænket Microsofts patent. Google har indtil videre ikke været i stand til at overbevise dommeren om, at patentet er ugyldigt.

Dermed er det også sandsynligt, at Google bliver tvunget til at blokere for adgang til Google Maps fra tyske ip-adresser, fjerne Google Maps app'en fra det tyske marked og indbygge et filter i sine tyske browsere, der sørger for at tjenesten ikke kan bruges.
 
Det forventes at retten vil træffe en afgørelse i sagen i løbet af et par måneder. Motorola har selv forsøgt at få Microsoft dømt for patentkrænkelse i en sag om H.264 video-teknologien.

Tjener penge på Android

Tilbage i 2011 var Microsoft med i et konsortium, der købte patenterne fra det gamle netværksfirma Nortel for 23 milliarder kroner. Microsoft har brugt patenterne til at opkræve licensafgifter for Googles Android.

En opgørelse viser, at Microsoft tjener mellem 20 og 40 kr. på hver solgt Android-enhed.

Det er muligvis mere end Google tjener på hver enhed. Google forlanger ikke direkte licens på Android, men tjener penge på annoncevisninger og salg af applikationer i Google Play.

Google har selv købt flere patentpakker for at stå stærkere i de mange juridiske opgør med konkurrenterne på mobil-markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere