Artikel top billede

Klassiske Sim City relanceret: Alt gik galt

Den legendariske spilserie Sim City er tilbage igen. Men relanceringen har udviklet sig til en katastrofe for Electronic Arts.

Efter ti års ventetid har Electronic Arts i denne uge lanceret det næste spil i den klassiske Sim City-serie. Forventningerne har været enorme til byplanlægger-spillet Sim City 5, som blev annonceret sidste år med overskriften "Games for a Change". Denne gang spiller miljø og klima en central rolle - helt i tidens trend.

Men lanceringen har udviklet sig til en katastrofe for spiludgiveren og går måske over i historien som en af de mest kiksede software-lanceringer nogensinde.  

Det er ikke selve spillet, der er problemet, men den helt nødvendige forbindelse til selskabets servere på nettet. I de første par dage efter lanceringen i USA har mange kunder oplevet, at det har været umuligt at komme i kontakt med serverne, og dermed fungerer spillet heller ikke.

I Europa blev Sim City 5 lanceret torsdag, to dage efter den amerikanske introduktion, og det ser ud til at problemerne fortsætter. Electronic Arts havde ellers lovet, at man ville få styr på problemerne inden den europæiske salgsstart.

Spilfirmaet skriver på Twitter, at man arbejder på at få flere servere online, men selvom nogle spillere har været i stand til at logge ind og spille et stykke tid, så er der fortsat meldinger om pludselige afbrydelser og fejlmeddelelser.

Den seneste melding er, at Electronic Arts slukker for en del af funktionerne i spillet for at få resten til at køre nogenlunde flydende.

Det kan heller ikke dæmme op for den storm af vrede og frustration, der skyller ind over firmaet lige nu.

"Sim City lancering er en komplet katastrofe," lyder overskriften hos CNET. Spiludgiveren har skudt sig selv i foden ved at kræve, at der skal være en konstant forbindelse til nettet for at køre spillet.

Det skal gøre det lettere at spille sammen og dele ressourcer over nettet, men formålet er også at bekæmpe piratkopiering.

Det gamle Sim City kunne også spilles uden netadgang. Men det nye Sim City 5 fungerer ikke uden nettet, og det betyder også at spillet er ubrugeligt, når serverne er nede.

I dette forum kan man følge med i de seneste opdateringer og forsøg på at få flere servere online.

Det er stadig for tidligt at sige noget om selve spillets kvalitet. De fleste anmeldere har helt opgivet at teste det, indtil de tekniske problemer er løst.

For alle frustrerede Sim City-spillere har Gamesbeat samlet en guide til fem alternative spil, hvor man også kan få lov til at lege byplanlægger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere