Artikel top billede

Klassiske Sim City relanceret: Alt gik galt

Den legendariske spilserie Sim City er tilbage igen. Men relanceringen har udviklet sig til en katastrofe for Electronic Arts.

Efter ti års ventetid har Electronic Arts i denne uge lanceret det næste spil i den klassiske Sim City-serie. Forventningerne har været enorme til byplanlægger-spillet Sim City 5, som blev annonceret sidste år med overskriften "Games for a Change". Denne gang spiller miljø og klima en central rolle - helt i tidens trend.

Men lanceringen har udviklet sig til en katastrofe for spiludgiveren og går måske over i historien som en af de mest kiksede software-lanceringer nogensinde.  

Det er ikke selve spillet, der er problemet, men den helt nødvendige forbindelse til selskabets servere på nettet. I de første par dage efter lanceringen i USA har mange kunder oplevet, at det har været umuligt at komme i kontakt med serverne, og dermed fungerer spillet heller ikke.

I Europa blev Sim City 5 lanceret torsdag, to dage efter den amerikanske introduktion, og det ser ud til at problemerne fortsætter. Electronic Arts havde ellers lovet, at man ville få styr på problemerne inden den europæiske salgsstart.

Spilfirmaet skriver på Twitter, at man arbejder på at få flere servere online, men selvom nogle spillere har været i stand til at logge ind og spille et stykke tid, så er der fortsat meldinger om pludselige afbrydelser og fejlmeddelelser.

Den seneste melding er, at Electronic Arts slukker for en del af funktionerne i spillet for at få resten til at køre nogenlunde flydende.

Det kan heller ikke dæmme op for den storm af vrede og frustration, der skyller ind over firmaet lige nu.

"Sim City lancering er en komplet katastrofe," lyder overskriften hos CNET. Spiludgiveren har skudt sig selv i foden ved at kræve, at der skal være en konstant forbindelse til nettet for at køre spillet.

Det skal gøre det lettere at spille sammen og dele ressourcer over nettet, men formålet er også at bekæmpe piratkopiering.

Det gamle Sim City kunne også spilles uden netadgang. Men det nye Sim City 5 fungerer ikke uden nettet, og det betyder også at spillet er ubrugeligt, når serverne er nede.

I dette forum kan man følge med i de seneste opdateringer og forsøg på at få flere servere online.

Det er stadig for tidligt at sige noget om selve spillets kvalitet. De fleste anmeldere har helt opgivet at teste det, indtil de tekniske problemer er løst.

For alle frustrerede Sim City-spillere har Gamesbeat samlet en guide til fem alternative spil, hvor man også kan få lov til at lege byplanlægger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.