Artikel top billede

Færre gæster på verdens største computermesse

Cebit kunne igen i år notere et fald i antallet af besøgende, men arrangørerne er alligevel tilfredse.

I weekenden sluttede verdens største computermesse, Cebit, i tyske Hannover, og ligesom de sidste mange år er antallet af besøgende faldet. Sidste år var der 312.000 besøgende, og det var reduceret med omkring ni procent til 285.000 i år. Tallet skal sammenlignes med, at Cebit satte rekord med 830.000 gæster i 2001. Nu er publikum til computermessen reduceret til en tredjedel.

Cebit har mistet sin betydning, mens andre messer som Mobile World Congress har oplevet en enorm vækst i de seneste år. Cebit har ikke længere den samme ikoniske status for it-branchen, som messen havde for ti år siden.

De fleste nye smartphones, tablet-pc'er og mobile platforme blev præsenteret for to uger siden på mobil-messen i Barcelona, og derfor var der heller ikke de store nyheder på Cebit.

Den blev ellers åbnet af den tyske kansler Angela Merkel, og årets motto var "Shareconomy" - altså deling af viden, erfaringer og ressourcer på nettet. Årets partnerland Polen havde sendt sin premierminister, mens EADS-koncernen kunne præsentere den første europæiske Mars-rover, "Bridget". Microsoft viste sin Surface Pro computer, der stadig ikke kan købes i Europa.

Antallet af udstillere er også faldet til 4.100 - en halvering i forhold til 2001. Men arrangørerne hos Deutsche Messe AG udtrykker alligevel tilfredshed. Her glæder man sig over, at der er opnået "klasse i stedet for masse". Messeleden fortæller, at andelen af it-beslutningstagere blandt de besøgende har været større end de sidste år.

Ifølge den foreløbige opgørelse var det 84 procent af de besøgende, der kan betegnes som professionelle it-brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.