Artikel top billede

Tre ting der kan beskytte din Gmail-konto mod indbrud

Sådan minimerer du risikoen for indbrud i Gmail.

Danske Anne-Mette Jensen fik i denne måned slettet alt indhold i sin Gmail. Ukendte gerningsmænd havde held til at skaffe sig adgang og destruere alt. Muligvis uden at indholdet kan genskabes.

Men der er op til flere måder at forhindre, at man bliver udsat for det samme.

Google strammer hele tiden sikkerheden og giver redskaber til at forhindre indbrud.

For eksempel kan man tilmelde sig kontoovervågning og få et hurtigt overblik over, hvorfra der er logget ind på Gmail-kontoen.

Læg et ekstra lag sikkerhed på

Den største sikkerhed får man ved at bruge sin mobiltelefon til to-faktor-sikkerhed.

To-faktor-sikkerhed betyder, at man får tilsendt en sms med en engangskode, hvis man begynder at bruge Gmail på et nyt apparat eller en ny computer. På den måde vil det være væsentligt sværere for andre at skaffe sig adgang.

Vi har tidligere beskrevet, hvordan man slår tofaktor-beskyttelse til og bruger det. Læs mere her: Sådan bliver din Gmail immun for angreb.

Skriv dit telefonnummer i din Google-profil

Skulle uheldet være ude, og du bliver lukket ude af din Gmail-konto, er det godt at have en "reservenøgle" liggende - hvis du for eksempel glemmer dit kodeord eller nogen ændrer det for dig.

Sørg derfor altid at have alternative emailadresser og gerne et telefonnummer indtastet hos Google. På den måde vil Google have meget lettere ved at identificere dig som den korrekte ejer af kontoen. Google kan også informere dig via sms, hvis der sker uregelmæssigheder omkring din konto.

Du kan selv redigere dine basale oplysninger hos Google.

Vælg sikre kodeord

Du kan i øvrigt bruge to-faktorsikkerhed andre steder på nettet. For eksempel hos Dropbox. Det har vi beskrevet her.

Læs også vores tidligere artikler om at vælge sikre kodeord, som du stadig er i stand til at huske.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.