Artikel top billede

Dansk idé: Tjen penge med din smartphone

Få kunder til at lave dit analysearbejde.

Er din markedsføring håbløs? Eller er din butiksindretning helt i skoven?

Det kan du jo spørge dine egne kunder og brugere om.

Den danske iværksættervirksomhed Jobwalk forsøger med sit koncept at bruge kunder i butikken som udsendte kvalitetstestere for danske virksomheder. De små opgaver kommer fra dagligvareproducenter, der samarbejder med Jobwalk.

Kunderne får små opgaver via pushbeskeder på deres smartphones, hvis de befinder sig i en butik, som gerne vil have hjælp til at kvalitetsteste eller kontrollere for eksempel markedsføring eller udstillinger. En opgave kunne være at tage billeder af varer eller svare på spørgsmål om dem.

I dag udføres den slags opgaver, mystery/ghost-shopping, af konsulenthuse eller af butikkerne selv. Med Jobwalk lover iværksætterne, at man kan få det samme arbejde udført hurtigere og billigere ved at bruge crowdsourcing.

Jobwalk kalder sig et unikt koncept, men andre har dog introduceret lignende forretningskoncepter. For eksempel Field Agent, der nu også har etableret sig i Danmark.

Dagligvareleverandørerne leger med

Lokkemidlet for forbrugerne er små betalinger. Når de alligevel er på gaden eller i butikker for at handle, kan de tjene lidt hjem ved at tilmelde sig Jobwalk. 

En opgave tager typisk 5-10 minutter og giver fra cirka 30 kroner.

"Vi har et samarbejde med leverandørernes brancheforening DLF, der repræsenterer 80 procent af dagligvareleverandørerne, så vi er glade for den interesse, vores brugere har vist, for vi har mange opgaver til dem," siger stifter af Jobwalk, Sebastian Frødin.

Jobwalk er udsprunget af Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE) tilknyttet Copenhagen Business School (CBS). Smartphon-app'en er ikke lanceret endeligt endnu. Man kan skrive sig på venteliste på Jobwalk.dk. 

Sebastian Frødin understreger, at der ikke er tale om en form for pointshop, hvor man først skal optjene en masse point og senere veksle dem til produkter.

"Med Jobwalk bliver man betalt i kolde kontanter," siger Sebastian Frødin.

LÆS OGSÅ:

Dansk tjeneste kan indsamle input og svar fra dine kunder - via sms
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.