Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Microsoft åbner for Flash i Windows 8

Microsoft har ændret holdning og vil nu alligevel tillade Flash i IE 10 under Metro-brugerfladen i Windows 8.

I første omgang ville Microsoft slet ikke understøtte Flash i Metro-udgaven af Internet Explorer 10 under sit nye operativsystem Windows 8. Det blev begrundet med hensyn til sikkerhed, stabilitet og længere batteri-levetid. Men Microsoft har senere ændret holdning og indført en whitelist over websteder, hvor Flash er tilladt. Nu fortæller softwarefirmaet, at Flash bliver aktiveret som standard for alle websteder i Internet Explorer 10 under Metro-brugerfladen. Det gælder både for Windows 8 og Windows RT.

Softwarefirmaet forklarer i sin blog, at de fleste websteder med Flash nu er kompatible med Windows 8. Der er stadig en lille blacklist, som blokerer nogle få sider med Flash, der fortsat ikke fungerer tilfredstillende.

Microsoft har arbejdet sammen med Adobe om at optimere Flash-afspilleren til Windows 8, og selskabet erkender, at mange populære websteder fortsat bruger Flash og ikke tilbyder alternativer i HTML5.

Den nødvendige opdatering til Windows 8 og Windows RT bliver distribueret i dag gennem Windows Update tjenesten.

Det har hele tiden været muligt at besøge Flash-sider med desktop-udgaven af IE 10 i Windows 8. Det er kun Metro-versionen, der har blokeret for Flash.

Igennem de sidste mange år har Flash spillet en stor rolle i at bringe interaktive multimedie-applikationer ud på nettet, men efterhånden kan HTML5 tilbyde mange af de samme muligheder. Steve Jobs var den første, der for alvor dødsdømte Flash og blokerede det på Apples mobile enheder.

Adobe stoppede selv udviklingen af sin mobile Flash Player til Android sidste år. Samtidig har Adobe opgivet sit forsøg på at få Flash ud i browsere til fjernsyn, settop-bokse og lignende enheder, og det bliver tolket som endnu et signal om, at Flash har en begrænset fremtid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere