Artikel top billede

Microsoft åbner for Flash i Windows 8

Microsoft har ændret holdning og vil nu alligevel tillade Flash i IE 10 under Metro-brugerfladen i Windows 8.

I første omgang ville Microsoft slet ikke understøtte Flash i Metro-udgaven af Internet Explorer 10 under sit nye operativsystem Windows 8. Det blev begrundet med hensyn til sikkerhed, stabilitet og længere batteri-levetid. Men Microsoft har senere ændret holdning og indført en whitelist over websteder, hvor Flash er tilladt. Nu fortæller softwarefirmaet, at Flash bliver aktiveret som standard for alle websteder i Internet Explorer 10 under Metro-brugerfladen. Det gælder både for Windows 8 og Windows RT.

Softwarefirmaet forklarer i sin blog, at de fleste websteder med Flash nu er kompatible med Windows 8. Der er stadig en lille blacklist, som blokerer nogle få sider med Flash, der fortsat ikke fungerer tilfredstillende.

Microsoft har arbejdet sammen med Adobe om at optimere Flash-afspilleren til Windows 8, og selskabet erkender, at mange populære websteder fortsat bruger Flash og ikke tilbyder alternativer i HTML5.

Den nødvendige opdatering til Windows 8 og Windows RT bliver distribueret i dag gennem Windows Update tjenesten.

Det har hele tiden været muligt at besøge Flash-sider med desktop-udgaven af IE 10 i Windows 8. Det er kun Metro-versionen, der har blokeret for Flash.

Igennem de sidste mange år har Flash spillet en stor rolle i at bringe interaktive multimedie-applikationer ud på nettet, men efterhånden kan HTML5 tilbyde mange af de samme muligheder. Steve Jobs var den første, der for alvor dødsdømte Flash og blokerede det på Apples mobile enheder.

Adobe stoppede selv udviklingen af sin mobile Flash Player til Android sidste år. Samtidig har Adobe opgivet sit forsøg på at få Flash ud i browsere til fjernsyn, settop-bokse og lignende enheder, og det bliver tolket som endnu et signal om, at Flash har en begrænset fremtid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere