Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Microsoft åbner for Flash i Windows 8

Microsoft har ændret holdning og vil nu alligevel tillade Flash i IE 10 under Metro-brugerfladen i Windows 8.

I første omgang ville Microsoft slet ikke understøtte Flash i Metro-udgaven af Internet Explorer 10 under sit nye operativsystem Windows 8. Det blev begrundet med hensyn til sikkerhed, stabilitet og længere batteri-levetid. Men Microsoft har senere ændret holdning og indført en whitelist over websteder, hvor Flash er tilladt. Nu fortæller softwarefirmaet, at Flash bliver aktiveret som standard for alle websteder i Internet Explorer 10 under Metro-brugerfladen. Det gælder både for Windows 8 og Windows RT.

Softwarefirmaet forklarer i sin blog, at de fleste websteder med Flash nu er kompatible med Windows 8. Der er stadig en lille blacklist, som blokerer nogle få sider med Flash, der fortsat ikke fungerer tilfredstillende.

Microsoft har arbejdet sammen med Adobe om at optimere Flash-afspilleren til Windows 8, og selskabet erkender, at mange populære websteder fortsat bruger Flash og ikke tilbyder alternativer i HTML5.

Den nødvendige opdatering til Windows 8 og Windows RT bliver distribueret i dag gennem Windows Update tjenesten.

Det har hele tiden været muligt at besøge Flash-sider med desktop-udgaven af IE 10 i Windows 8. Det er kun Metro-versionen, der har blokeret for Flash.

Igennem de sidste mange år har Flash spillet en stor rolle i at bringe interaktive multimedie-applikationer ud på nettet, men efterhånden kan HTML5 tilbyde mange af de samme muligheder. Steve Jobs var den første, der for alvor dødsdømte Flash og blokerede det på Apples mobile enheder.

Adobe stoppede selv udviklingen af sin mobile Flash Player til Android sidste år. Samtidig har Adobe opgivet sit forsøg på at få Flash ud i browsere til fjernsyn, settop-bokse og lignende enheder, og det bliver tolket som endnu et signal om, at Flash har en begrænset fremtid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere