Artikel top billede

Se Googles snakkende sko

Kom op i tempo på løbeturen, eller dine sko sviner dig til.

Den berømte computerbrille Google Glass er ikke den eneste spændende opfindelse fra internet-giganten. På South by Southwest konferencen i Texas har Google fremvist en "talende sko", der oversætter dine bevægelsesdata til sjove beskeder.

Ifølge TechCrunch er konceptet en del af et nyt kunstprojekt under navnet "Art, Copy, Code", der skal puste nyt liv i helt almindelige hverdagsting.

"Hvis det var en sport at stå stille, så ville du være verdensmester nu!" lyder beskeden fra skoen, hvis du ikke bevæger dig. Dermed bliver skoen også til en slags coach - den sørger for at motivere brugeren.

Der er mange interessante perspektiver i teknologien. Skoen kunne selv sende beskeder ud på sociale netværk om din træning. Et kendt sportsfirma som Nike kan udstyre kendte atleter med snakkende sko - og sende data ud på nettet i realtid.

Google drømmer også om at forvandle andre genstande til snakkende og måske lidt irriterende hjælpere. En af ideerne er et alarmur, kaldet Govil, der sender beskeder til dine kolleger, hvis du er for længe om at komme ud af dynerne.

Men der er stadig kun tale om koncepter og ikke færdige, funktionsdygtige produkter som Google Glass, hvor Google også kunne fremvise de første apps i Texas.

Der er blandt andet en app fra New York Times, der blænder aktuelle nyhedsoverskrifter ind i dit synsfelt, og en Gmail-app, hvor du kan læse dine mails og diktere et svar til brillen.

Men Google erkender samtidig, at den nuværende version af Google Glass ikke kan bruges sammen med normale briller. Det bliver først muligt i en kommende version.

Den første bar i USA har allerede forbudt sine gæster at bruge Google Glass - men det er nok ikke ment helt alvorligt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?