Artikel top billede

Se Googles snakkende sko

Kom op i tempo på løbeturen, eller dine sko sviner dig til.

Den berømte computerbrille Google Glass er ikke den eneste spændende opfindelse fra internet-giganten. På South by Southwest konferencen i Texas har Google fremvist en "talende sko", der oversætter dine bevægelsesdata til sjove beskeder.

Ifølge TechCrunch er konceptet en del af et nyt kunstprojekt under navnet "Art, Copy, Code", der skal puste nyt liv i helt almindelige hverdagsting.

"Hvis det var en sport at stå stille, så ville du være verdensmester nu!" lyder beskeden fra skoen, hvis du ikke bevæger dig. Dermed bliver skoen også til en slags coach - den sørger for at motivere brugeren.

Der er mange interessante perspektiver i teknologien. Skoen kunne selv sende beskeder ud på sociale netværk om din træning. Et kendt sportsfirma som Nike kan udstyre kendte atleter med snakkende sko - og sende data ud på nettet i realtid.

Google drømmer også om at forvandle andre genstande til snakkende og måske lidt irriterende hjælpere. En af ideerne er et alarmur, kaldet Govil, der sender beskeder til dine kolleger, hvis du er for længe om at komme ud af dynerne.

Men der er stadig kun tale om koncepter og ikke færdige, funktionsdygtige produkter som Google Glass, hvor Google også kunne fremvise de første apps i Texas.

Der er blandt andet en app fra New York Times, der blænder aktuelle nyhedsoverskrifter ind i dit synsfelt, og en Gmail-app, hvor du kan læse dine mails og diktere et svar til brillen.

Men Google erkender samtidig, at den nuværende version af Google Glass ikke kan bruges sammen med normale briller. Det bliver først muligt i en kommende version.

Den første bar i USA har allerede forbudt sine gæster at bruge Google Glass - men det er nok ikke ment helt alvorligt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.