Artikel top billede

Kinect bliver open source

Microsoft har nu frigivet en del af koden til sin Kinect-teknologi under en open source-licens.

Nu har Microsoft taget endnu et skridt for at åbne sin bevægelsesstyring Kinect for eksterne udviklere. Sidste år kom et Software Developer Kit (SDK) til Kinect og en særlig Windows-version af hardwaren, og nu har Microsoft frigivet en del af koden under en open source-licens. Der er tale om 22 konkrete stykker kode, der er skrevet i C++, C# og Visual Basic.

Samtidig har Microsoft også startet en blog for Kinect-udviklere, hvor man fremover vil bringe tips og tricks til Kinect-programmering og fortælle om teknologien og de forskellige grænseflader.

Der findes allerede en produktblog med annonceringer, nyheder og eksempler på, hvordan Kinect kan bruges i forskellige scenarier.

Softwarefirmaet fortæller, at Kinect-koden er frigivet på CodePlex, fordi man ønsker at gøre det lettere for udviklere at skabe nye applikationer til Kinect, og samtidig håber man på at modtage feedback fra udvikler-samfundet. Koden er frigivet under Apache 2.0 licensen.

Kinect-udvidelsen til spilkonsollen Xbox 360 kom i 2010 og blev hurtigt en stor succes for Microsoft.

Selskabet prøvede i starten at begrænse uofficielle "hacks", men ændrede hurtigt kurs og gjorde alt for at få hobbyprogrammører til at lave deres egne modifikationer af Kinect.

Der kom da også et meget stort antal Kinect-modifikationer, som bruger teknologien til at styre alt fra robotter til lyssværd og køleskabe.

Microsoft kom først med et udvikler-værktøj til hobby-programmører, og senere kom en kommerciel version af SDK'et.

En af ideerne er at bruge Kinect til interaktive reklamer. Kinect er blandt andet i stand til at følge brugernes bevægelser, genkende ansigter og reagere på talte kommandoer.

I det sidste års tid har der været rygter om, at Microsoft vil indbygge Kinect i bærbare computere og fjernsyn. Men det er endnu ikke sket.

Det ventes, at Microsoft inden længe vil annoncere sin næste Xbox-generation, og her vil Kinect muligvis være indbygget fra starten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk hotelplatform betalte løsepenge til ransomware-hackere, men to uger efter er selskabet stadigvæk ramt af problemer
Den 9. juni blev den danske hotelplatform AK Techotel ramt af et ransomware-angreb, og modvilligt valgte selskabet dagen efter at betale løsepenge. Men i dag to uger efter, bliver der stadigvæk arbejdet på højttryk på de indre linjer, og problemerne er stadigvæk ikke løst fuldstændigt.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.