Artikel top billede

Kinect bliver open source

Microsoft har nu frigivet en del af koden til sin Kinect-teknologi under en open source-licens.

Nu har Microsoft taget endnu et skridt for at åbne sin bevægelsesstyring Kinect for eksterne udviklere. Sidste år kom et Software Developer Kit (SDK) til Kinect og en særlig Windows-version af hardwaren, og nu har Microsoft frigivet en del af koden under en open source-licens. Der er tale om 22 konkrete stykker kode, der er skrevet i C++, C# og Visual Basic.

Samtidig har Microsoft også startet en blog for Kinect-udviklere, hvor man fremover vil bringe tips og tricks til Kinect-programmering og fortælle om teknologien og de forskellige grænseflader.

Der findes allerede en produktblog med annonceringer, nyheder og eksempler på, hvordan Kinect kan bruges i forskellige scenarier.

Softwarefirmaet fortæller, at Kinect-koden er frigivet på CodePlex, fordi man ønsker at gøre det lettere for udviklere at skabe nye applikationer til Kinect, og samtidig håber man på at modtage feedback fra udvikler-samfundet. Koden er frigivet under Apache 2.0 licensen.

Kinect-udvidelsen til spilkonsollen Xbox 360 kom i 2010 og blev hurtigt en stor succes for Microsoft.

Selskabet prøvede i starten at begrænse uofficielle "hacks", men ændrede hurtigt kurs og gjorde alt for at få hobbyprogrammører til at lave deres egne modifikationer af Kinect.

Der kom da også et meget stort antal Kinect-modifikationer, som bruger teknologien til at styre alt fra robotter til lyssværd og køleskabe.

Microsoft kom først med et udvikler-værktøj til hobby-programmører, og senere kom en kommerciel version af SDK'et.

En af ideerne er at bruge Kinect til interaktive reklamer. Kinect er blandt andet i stand til at følge brugernes bevægelser, genkende ansigter og reagere på talte kommandoer.

I det sidste års tid har der været rygter om, at Microsoft vil indbygge Kinect i bærbare computere og fjernsyn. Men det er endnu ikke sket.

Det ventes, at Microsoft inden længe vil annoncere sin næste Xbox-generation, og her vil Kinect muligvis være indbygget fra starten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere