Artikel top billede

George Lucas-firma sagsøger Apple

THX mener, at Apple har stjålet lyd-teknologi til sin iPhone og iPad.

Det berømte firma THX, der er stiftet af George Lucas, har sagsøgt Apple for patentkrænkelse. Det melder Bloomberg. THX mener, at Apple har stjålet en patenteret højtaler-teknologi, der bruges i iPhone, iPad og Mac-computere.

Det pågældende patent beskriver det, der kaldes for "Narrow Profile Speaker Configurations and Systems". Det dækker forskellige metoder til at lede lyd fra små højtalere frem til en lille åbning for at sikre den optimale lydkvalitet.

THX hævder, at Apple bruger den pågældende teknologi i sine produkter og dermed har forvoldt selskabet et "økonomisk tab og uoprettelig skade", som det hedder i dokumenterne fra retten i San Jose i Californien.

Nu kræver THX, at Apple skal betale licens og erstatning eller stoppe med at bruge teknologien. Det sidste kan tvinge Apple til at ændre sine produkter.

THX blev stiftet som uafhængigt selskab i 2001 og har fået sit navn fra George Lucas' første film, THX 1138. Den berømte filmskaber startede firmaet, fordi han var utilfreds med biograflyden til sine Star Wars-film. Det har tidligere været en del af Lucasfilms.

En del af selskabet beskæftiger sig med at udvikle standarder og certificeringer for lydsystemer. THX har også en mobil app, THX Tune-up, der tilbydes i Apples App Store. Den kan bruges til at justere lyden fra fjernsyn og højtalere.

Det fungerer ved at overføre et testsignal til fjernsynet eller anlægget over HDMI eller Airplay. Fjernsynets farvegengivelse kan så testes ved at tage et billede af skærmen med kameraet i iPhone eller iPad.

Hverken Apple eller THX har ønsket at kommentere patent-sagen. THX sælger ikke selv hardware.Det kendte lydkort-firma Creative Labs ejer i dag 60 pct. af THX.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?