Artikel top billede

George Lucas-firma sagsøger Apple

THX mener, at Apple har stjålet lyd-teknologi til sin iPhone og iPad.

Det berømte firma THX, der er stiftet af George Lucas, har sagsøgt Apple for patentkrænkelse. Det melder Bloomberg. THX mener, at Apple har stjålet en patenteret højtaler-teknologi, der bruges i iPhone, iPad og Mac-computere.

Det pågældende patent beskriver det, der kaldes for "Narrow Profile Speaker Configurations and Systems". Det dækker forskellige metoder til at lede lyd fra små højtalere frem til en lille åbning for at sikre den optimale lydkvalitet.

THX hævder, at Apple bruger den pågældende teknologi i sine produkter og dermed har forvoldt selskabet et "økonomisk tab og uoprettelig skade", som det hedder i dokumenterne fra retten i San Jose i Californien.

Nu kræver THX, at Apple skal betale licens og erstatning eller stoppe med at bruge teknologien. Det sidste kan tvinge Apple til at ændre sine produkter.

THX blev stiftet som uafhængigt selskab i 2001 og har fået sit navn fra George Lucas' første film, THX 1138. Den berømte filmskaber startede firmaet, fordi han var utilfreds med biograflyden til sine Star Wars-film. Det har tidligere været en del af Lucasfilms.

En del af selskabet beskæftiger sig med at udvikle standarder og certificeringer for lydsystemer. THX har også en mobil app, THX Tune-up, der tilbydes i Apples App Store. Den kan bruges til at justere lyden fra fjernsyn og højtalere.

Det fungerer ved at overføre et testsignal til fjernsynet eller anlægget over HDMI eller Airplay. Fjernsynets farvegengivelse kan så testes ved at tage et billede af skærmen med kameraet i iPhone eller iPad.

Hverken Apple eller THX har ønsket at kommentere patent-sagen. THX sælger ikke selv hardware.Det kendte lydkort-firma Creative Labs ejer i dag 60 pct. af THX.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere