Artikel top billede

George Lucas-firma sagsøger Apple

THX mener, at Apple har stjålet lyd-teknologi til sin iPhone og iPad.

Det berømte firma THX, der er stiftet af George Lucas, har sagsøgt Apple for patentkrænkelse. Det melder Bloomberg. THX mener, at Apple har stjålet en patenteret højtaler-teknologi, der bruges i iPhone, iPad og Mac-computere.

Det pågældende patent beskriver det, der kaldes for "Narrow Profile Speaker Configurations and Systems". Det dækker forskellige metoder til at lede lyd fra små højtalere frem til en lille åbning for at sikre den optimale lydkvalitet.

THX hævder, at Apple bruger den pågældende teknologi i sine produkter og dermed har forvoldt selskabet et "økonomisk tab og uoprettelig skade", som det hedder i dokumenterne fra retten i San Jose i Californien.

Nu kræver THX, at Apple skal betale licens og erstatning eller stoppe med at bruge teknologien. Det sidste kan tvinge Apple til at ændre sine produkter.

THX blev stiftet som uafhængigt selskab i 2001 og har fået sit navn fra George Lucas' første film, THX 1138. Den berømte filmskaber startede firmaet, fordi han var utilfreds med biograflyden til sine Star Wars-film. Det har tidligere været en del af Lucasfilms.

En del af selskabet beskæftiger sig med at udvikle standarder og certificeringer for lydsystemer. THX har også en mobil app, THX Tune-up, der tilbydes i Apples App Store. Den kan bruges til at justere lyden fra fjernsyn og højtalere.

Det fungerer ved at overføre et testsignal til fjernsynet eller anlægget over HDMI eller Airplay. Fjernsynets farvegengivelse kan så testes ved at tage et billede af skærmen med kameraet i iPhone eller iPad.

Hverken Apple eller THX har ønsket at kommentere patent-sagen. THX sælger ikke selv hardware.Det kendte lydkort-firma Creative Labs ejer i dag 60 pct. af THX.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.