Artikel top billede

Amazon-chef bjerger måneraketter

Jeff Bezos har hentet to raketmotorer fra de historiske Apollo-missioner op fra havets bund.

I kølvandet på filminstruktøren James Camerons tur ned til bunden af Marianergraven sidste år kunne Amazon-stifteren og internet-milliardæren Jeff Bezos melde ud, at han havde fundet raketmotorerne fra den historiske Apollo 11 mission.

Nu har Bezos' hold bjerget de to F-1 motorer fra fire kilometers dybde i Atlanterhavet. De skal nu transporteres til Cape Canaveral i Florida. Det er ikke helt sikkert, om motorerne faktisk er fra Apollo 11 eller en anden af månemissionerne.

Apollo 11 var den første bemandede månelanding, hvor Neil Armstrong og Buzz Aldrin som de første mennesker satte deres ben på månen. Den gigantiske raket lettede den 16. juli 1969.

Hver F-1 motor på raketten havde 32 millioner hestekræfter. De fem motorer brændte kun i få minutter, inden de faldt tilbage og endte i Atlanterhavet som planlagt.

Jeff Bezos fortalte sidste år, at man har brugt en nyudviklet sonar til at finde motorerne langt under havets overflade.

"Vi ved stadig ikke, hvilken tilstand motorerne er i - de har ramt havoverfladen med høj hastighed og har ligget i saltvand i mere end 40 år. Men de er fremstillet af et hårdført materiale, så vi må se," skrev han dengang.

Bezos ønsker, at en af motorerne skal udstilles på det lokale luftfartsmuseum i Seattle, hvor Amazon har sit hovedkvarter. Den anden motor ventes at lande på Smithsonian-museet i Washington D.C.

I et blogindlæg beskriver han arbejdet med at hente motorerne op fra havets dyb.

"Vi har set et vidunderland under vandet - en utrolig skulpturhave med forvredne F1-motorer, der fortæller en historie om deres dramatiske skæbne, et værdigt minde for Apollo-programmet," skriver han.

Amazon-stifter drager paralleller mellem missionen til Månen og turen ned til den uudforskede havbund for at bjerge motorerne. Begge har stillet store tekniske udfordringer. I bloggen er der også en video fra bjergningen.

Bezos er kendt som en rumentusiast, og han har også investeret i det kommercielle rumfirma Blue Origin, der udvikler en erstatning for de gamle rumfærger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.