Artikel top billede

Rekord-angreb har gjort nettet langsommere

En strid mellem en antispam-gruppe og et hollandsk hosting-selskab har udløst det, der beskrives som det mest omfattende net-angreb nogensinde.

I de seneste dage har et opgør mellem organisationen Spamhaus og det hollandske firma Cyberbunker rystet nettet. Striden har udløst et cyber-angreb, der beskrives som det største i nettets historie. Det har gjort nettet langsommere i hele verden - og det frygtes nu, at angrebet kan blive endnu værre i den kommende tid.

Millioner af almindelige internet-brugere har oplevet at hastigheden er faldet hos populære tjenester som Netflix eller at det har været umuligt at komme ind på bestemte websteder, skriver New York Times.

Spamhaus er en privat organisation med kontor i London og Geneve, som hjælper udbydere med at blokere spam og andet uønsket indhold. Til dette formål har Spamhaus en serie af blokerings-lister, der indeholder servere som er kendt for mistænkelig adfærd.  

Forleden var det så servere fra Cyberbunker, der landede på den sorte liste. Cyberbunker er et kontroversielt hosting-selskab - opkaldt efter sit hovedkvarter i en tidligere Nato-bunker - der lover at man vil hoste alt undtagen børneporno og terror-relateret indhold.

Sven Olaf Kamphuis, der hævder at være talsmand for angriberne, siger i en besked, at Spamhaus har misbrugt sin rolle og ikke har myndighed til at afgøre, hvad der er tilladt på nettet.

Den 19. marts startede de elektroniske angreb mod Spamhaus, som nu har nået et hidtil uset omfang. Spamhaus har hyret firmaet CloudFlare til at beskytte mod angrebene, men det førte blot til, at CloudFlare selv blev et mål.

Der er angiveligt tale om angreb fra flere botnet, der retter sig mod nettets grundlæggende DNS-infrastruktur (Domain Name System). De ukendte angribere har sendt beskeder med Spamhaus som afsender til DNS-servere, der så har svaret tilbage med en syndflod af data.

Ifølge CloudFlare har DDoS-angrebet (Distributed Denial of Service) nået et omfang på 300 milliarder bit i sekundet og det skulle være en ny rekord, melder BBC.

Spamhaus mener at Cyberbunker står bag angrebet sammen med kriminelle bander fra Rusland og Østeuropa. Det skulle være en hævn for, at Spamhaus har placeret Cyberbunker på den sorte liste. Det hollandske hosting-selskab har ikke selv kommenteret anklagerne.

Google og andre store internet-firmaer har angiveligt stillet ressourcer til rådighed for Spamhaus for at hjælpe organisationen med at afværge angrebet.

Ifølge CloudFare går angriberne nu efter kritiske dele af nettets infrastruktur, og datamængden er op til seks gange større end det, der er set i den seneste tids DDoS-angreb mod banker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.