Artikel top billede

Samsung og Mozilla udvikler ny browser-motor

Samsung går sammen med Mozilla om at skabe fremtidens browser-motor under navnet Servo.

Mozilla arbejder på en ny browser-motor under navnet Servo, som på et tidspunkt skal erstatte Gecko i Firefox-browseren. Nu er den koreanske gigant Samsung gået med i projektet. Servo kører indtil videre kun på Mac OS X og Linux-maskiner - nu skal den også porteres til Android-enheder på ARM-platformen. Samsung skal bidrage med den nødvendige kode.

Målet for Servo-projektet er at "genopfinde browseren" og optimere den til en ny generation af hardware med flerkerne-processorer. Servo er skrevet i programmeringssproget Rust, som Mozilla præsenterede sidste år. Rust er i familie med C++, men det skulle være beskyttet mod buffer overflows og lignende sikkerhedsproblemer. Rust bliver udviklet parallelt med Servo.

Mozilla har annonceret, at man nu vil tilføre flere ressourcer til browser-projektet. Samtidig fortæller Mozilla, at den første stabile version af Rust kommer i løbet af et år. Version 0.6 er netop frigivet.

Et af hovedpunkterne i Servo er, at browserens energiforbrug skal minimeres. Det har stor betydning på mobile enheder.

"Servo er et eksperiment projekt, der skal udvikle en browser-motor til den næste generation af hardware: mobile enheder, flerkerne-processorer og hurtige GPU'er," hedder det i den officielle projektbeskrivelse.

Samsung har allerede udviklet en ARM-backend til Rust og den nødvendige infrastruktur til at kompilere Rust-kode til Android.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.