Artikel top billede

(Foto: PC World)

Hver fjerde bruger mobil enhed uden kode

Mange glemmer at beskytte deres smartphone eller tablet-pc og kobler sig til åbne trådløse netværk uden at tænke over risikoen, viser ny undersøgelse.

En stor del af de europæiske mobil-brugere har en meget lemfældig omgang med sikkerheden på deres enheder. Det viser en ny international undersøgelse fra Symantec, der også ser nærmere på danskernes forhold til mobiltelefoner.

Blandt de danske adspurgte i undersøgelsen er det hver fjerde, der ikke bruger en kode på sin mobile enhed, og to ud af tre ser ikke noget problem i at koble sig på åbne trådløse netværk, hvor man ellers kan risikere, at andre lytter med.

Men der ligger efterhånden mange værdifulde informationer på de mobile enheder. Det er syv ud af ti af de adspurgte danske mobilbrugere, der har personlig information liggende på den mobile enhed, og mere en tredjedel fortæller, at de aldrig ville give afkald på deres mobil.

Det kan ske alligevel. Hver femte fortæller, at de har mistet eller fået stjålet deres mobile enhed på et tidspunkt.

Når en mobil enhed forsvinder, fortæller danske forbrugere, at de er særligt bekymrede for dyre regninger på grund af telefonsamtaler (48 pct.), at personer i deres adressebog bliver kontaktet (18 pct.), eller at der foretages indkøb gennem deres tabte eller stjålne telefoner (33 pct.).

Faktisk er danskerne så afhængige af mobilen, at en fjerdedel af de adspurgte oplyste, at mobilen ville være en af de to personlige genstande, som de ville redde, hvis deres hus brændte.

Bankdata på mobilen

Den nye undersøgelse viser også, at danskerne er mere tilbøjelige til at gemme bankoplysninger på mobilen end andre befolkninger. I Danmark er det 13 pct., der har bankoplysninger liggende, mens det kun er 4 pct. af tyskerne. Det afspejler også, at mobile netbanker er mere udbredte i Danmark.

Der er også stor forskel i, hvorvidt forbrugerne føler sig sikre når de handler med mobile enheder. I Polen er det 32 pct., der føler sig sikre, mens det kun er 13 pct. af tyskerne og 15 pct. af russerne.

En anden undersøgelse viser da også, at data på mobiltelefoner kan genskabes selv efter et "factory reset". Typisk bliver de kun markeret som slettet, men ikke overskrevet med nye data. Hvis man sælger sin brugte telefon, kan man altså risikere, at den nye ejer kan genskabe de gamle data.

Ifølge Symantec-undersøgelsen indrømmer to ud af fem brugere, at de ikke altid downloader applikationer fra pålidelige kilder, og mere end en tredjedel angiver, at de ikke bruger sikre betalings-metoder til at handle mobilt.

Det anbefales generelt at sørge for, at telefonen altid er pinkode-beskyttet og forsikret. Desuden bør man være forsigtig med at besvare opkald eller tekstbeskeder fra overtakserede numre eller klikke på links i meddelelser fra ukendte personer.

Et andet råd er, at man kun bør shoppe hos HTTPS-beskyttede hjemmesider og downloade applikationer fra sikre app-markedspladser.

Læs mere her om, hvordan du får styr på dine kodeord.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere