Artikel top billede

Microsoft siger undskyld for uheldig Xbox-kommentar

Har du et problem med, at den næste Xbox kun fungerer med internet-opkobling? Få et liv!

Den næste generation af spilkonsollen Xbox fra Microsoft kræver muligvis en konstant internet-forbindelse for at fungere. Ligesom mange spil efterhånden ikke kan køre uden netopkobling - den seneste version af Sim City er et af de mest kontroversielle eksempler - så kommer det samme til at gælde for den næste konsolgeneration.

Adam Orth, der er kreativ chef for Microsoft Studios, antydede det i sidste uge i et indlæg på sin lukkede Twitter-konto.

"Undskyld, men jeg forstår ikke hele balladen om 'Always On" konsoller. Hver enhed er nu 'always on'. Det er den verden, som vi lever i," skrev Orth.

Hans bemærkning udløste en storm af protester og diskussioner på nettet. Spil som Diablo 3 og det nye Sim City viser, hvor galt det kan gå, hvis softwaren kun fungerer med en online-forbindelse. Hvis serveren er langsom, bliver det umuligt at bruge spillet.

En bruger kommenterer på Twitter, at mange områder i USA stadig mangler bredbånd. Men hvorfor skulle man overhovedet bo der, spørger Orth i et spydigt svar.

Sådan fortsætter debatten på Twitter, hvor Orth laver en sammenligning med elnettet. Du kan også risikere strømafbrydelser, men det betyder jo ikke, at du vil undlade at købe en støvsuger, som han formulerer det.

Det ser ud til, at selv Microsoft mener, at debatten er kørt af sporet. Nu har Microsoft udsendt en officiel undskyldning, hvor man beklager de "upassende kommentarer afgivet af en medarbejder på Twitter".

"Denne person er ikke en talsmand for Microsoft, og hans personlige holdninger afspejler ikke vores kundecentriske tilgang til produkter, eller hvordan vi kommunikerer med vores loyale kunder. Vi undskylder mange gange, hvis nogen føler sig stødt," hedder det i erklæringen.

Her understreger Microsoft også, at man ikke er klar til at fortælle nyt om den kommende produkt-roadmap. Dermed vil Microsoft altså heller ikke kommentere, om der faktisk er always-on-tvang i den næste Xbox.

Men den uheldige udmelding på Twitter kan også være en prøveballon for at se, hvordan brugerne reagerer. Det ser ud til, at reaktionerne overvejende har været negative.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.