Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Ny rekord på Kickstarter: Spilfirma scorer kassen

Kickstarter kan forandre spilbranchen for altid. Et rollespil har sat en ny rekord.

Der gik kun seks timer, inden spilfirmaet InXile Entertainment havde nået sit mål om at samle lidt over fem millioner kroner på crowdfunding-platformen Kickstarter. Pengene fortsatte med at vælte ind i den næste måned til rollespillet "Torment: Tides of Numenera", som er en uofficiel fortsættelse til kultspillet "Planescape: Torment" fra 1999.   

Nu er Kickstarter-indsamlingen slut, og projektet har sat en ny rekord som det mest succesfulde spil på Kickstarter nogensinde. Der er samlet omkring 24 millioner kroner på platformen og yderligere 740.000 kroner gennem PayPal. Det samlede antal bidragydere blev på 74.405, og det er også en ny rekord for et spil.

Det tyder på, at 2013 kan blive et endnu bedre år for spil på Kickstarter end sidste år, da den legendariske spilskaber Tim Schafer samlede næsten 20 millioner kroner til et nyt adventure-spil. Faktisk var det hele 2.796 nye spil, der blev finansieret gennem Kickstarter sidste år.

Den sidste rekord blev sat i oktober, da "Project Eternity" samlede mere end 22 millioner kroner. Flere af skaberne bag "Project Eternity" er også involveret i "Torment".

Fælles for mange af de rigtig succesfulde projekter på Kickstarter er, at de har modtaget langt flere penge end det beløb, der oprindelig var målet. Alle projekter har et mindstebeløb, der skal indsamles for at kunne gennemføre projektet - men brugerne kan sagtens donere meget mere.

Tim Schafer havde som mål at samle to millioner kroner, og han endte altså med 18 mio. kr. For "Project Eternity" var målet sat til lidt over seks mio. kr. Men det blev til 22 mio. kr. og dermed en ny rekord efter 40 dage på Kickstarter.

"Torment: Tides of Numenera" har også samlet næste fem gange flere penge end det oprindelige mål. Nu lover spilskaberne, at deres eventyr-verden bliver større og mere kompleks i forhold til den oprindelige plan.

Men det betyder også, at de mange Kickstarter-bidragydere, som har betalt alt mellem 30 kroner og helt op til 60.000 kroner - en enkelt superfan donerede mere end en halv million kroner - nu skal vente lidt længere på det færdige spil. Det bliver sandsynligvis først klar i begyndelsen af 2015.

denne side findes en oversigt med aktuelle spilprojekter på Kickstarter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere