Artikel top billede

Her er det nye 4K-fjernsyn fra Sony med 55 tommer.

Prischok: Nu kan du få 4K-fjernsyn uden at sælge dit hus

Nu kommer de første 4K-fjernsyn, der er til at betale for almindelige dødelige.

Sony kunne sidste år præsentere en 84-tommers fladskærm med den høje 4K-opløsning, der også kaldes Ultra HD. Her er billedopløsningen på hele 3.840 x 2.160 pixel. Det er fremtidens tv. Men som sædvanlig er det meget dyrt at være pioner. Den første model fra Sony kostede hele 200.000 kr. Heldigvis er der godt nyt for alle, der glæder sig til 4K.

Nu har Sony præsenteret to nye og mindre 4K-fjernsyn, XBR-55X900A og XBR-65X900A, hvor prisen også er meget mere overkommelig. På et pressemøde i Las Vegas i weekenden kunne Sony fremvise de to nye modeller, der har en skærmstørrelse på henholdsvis 55 og 65 tommer.

Prisen er 5.000 dollar eller omkring 29.000 kroner for den lille model med 55 tommer, mens den store udgave med 65 tommer koster 40.000 kr. Det er på niveau med de dyreste LCD/LED-modeller.

Den forholdsvis lave pris er ikke den eneste overraskelse. Forbrugerne skal heller ikke vente længe på 4K. De nye fjernsyn kan købes i USA allerede fra den 21. april. De kan nu opleves i seks Sony-butikker rundt om i USA.

Sony er også klar med en 4K-medieafspiller, FMP-X1, der lanceres inden sommeren. Den koster omkring 4.000 kroner i en pakke med 10 film og forskellige kortfilm i 4K-opløsning.

Fra efteråret vil Sony tilbyde en abonnements-baseret tjeneste til ejere af videoafspilleren, hvor man kan hente flere 4K-film. Det er også nødvendigt; indtil videre er det ikke muligt at købe 4K-film i butikkerne.  

Der mangler indhold i det nye 4K-format, og det er også det største problem for Sony. Dermed kan de nye modeller risikere at lide den samme skæbne som de første 3D-fjernsyn, hvor udvalget af film i 3D-format også var meget begrænset.

De ti film der sælges sammen med medieafspilleren er "Bad Teacher", "Battle: Los Angeles", "The Bridge on the River Kwai", "The Karate Kid" (2010-udgaven), "Salt", "Taxi Driver", "That's My Boy", "The Amazing Spider-Man", "The Other Guys" og "Total Recall" (2012-udgaven).

Sony kommer samtidig med en række Blu-ray-udgivelser, der bærer mærkatet "Mastered in 4K". Navnet snyder lidt. For disse film ligger stadig i den gamle 1080p-opløsning, men de er baseret på 4K-kildemateriale og skulle dermed både være optimeret til de nye 4K-fjernsyn og de eksisterende HD-modeller.

Den japanske producent fortæller også, at ejere af det oprindelige ultradyre 4K-fjernsyn XBR-84X900 fra sidste år nu kan bytte den medleverede videoserver til den nye FMP-X1 afspiller. De modtager også en række nye 4K-film, herunder klassikeren "Lawrence of Arabia".

Det ventes, at Sony også vil lancere sine nye billigere 4K-fjernsyn i Europa om kort tid.

Læs også ComONs guide til 4K-billedopløsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere