Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Nick Vujicic var inviteret til at tale på World Economic Forum i schweiziske Davos i 2011.

YouTube-fænomen uden arme og ben kommer til Danmark

Han er født uden arme og ben. Men han er et hit på YouTube og sociale netværk.

Hans seneste video er set mere end 35 millioner gange på YouTube. Han har 920.000 fans på Facebook, og der er 165.000 brugere, som følger hans Twitter-konto. Australske Nick Vujicic er et fænomen på nettet.

Men den 30-årige med serbiske rødder er meget anderledes end de fleste kendisser, der har fået deres 15 minutters berømmelse på nettet. For han har hverken arme eller ben. Han er født med den yderst sjældne tilstand tetra-amelia.

Trods sit handicap er Vujicic en stjerne på YouTube og på nettets sociale netværk, og han rejser verden rundt for at holde motiverende foredrag. Den 22. april kommer Vujicic til Danmark, hvor han skal tale i Farum. Her skal han blandt andet møde flere danske skoleklasser.

Det er hans aktive livsstil, der har gjort australieren til en stjerne på YouTube; i de mange videoer kan man følge, hvordan han svømmer, fisker, spiller golf, surfer eller springer i faldskærm.

Mange af videoerne rammer en humoristisk tone. En af dem viser, hvordan Vujicic tager imod passagerer på et American Airlines-fly - klædt ud som pilot. Han gør grin med den "nye teknologi", som har gjort det muligt for en handicappet mand at fungere som pilot og afslører først til sidst, at det hele er et fupnummer.

I en anden video fortæller han om, hvordan han lavede grin med en pige, der blot kunne se hans hoved gennem et bilvindue, ved at dreje sin krop uden arme og ben rundt flere gange på passagersædet.

Det har også gjort den stærkt religiøse Vujicic til et populært samtaleemne på det ellers så ateistisk prægede online-forum Reddit.

Han medvirker også i en kortfilm, "The Butterfly Circus", hvor lederen af organisationen Life Without Limbs spiller en circus-freak på udkig efter et nyt liv.

Vujicic kan også takke teknologien for, at han kan leve et aktivt liv og deltage i nettets sociale fora. Han er computerkyndig og skriver angiveligt op til 45 ord i minuttet med den ene fod, som han er er født med.

Hans to tæer - som han selv kalder "Chicken Drumsticks" - kan også bruges til at styre en motoriseret rullestol og en beat-generator med pedaler, så han kan spille musik. Han kan også bruge sine tæer til at svare telefonen uden hjælp.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere